Borović: Malović, Homen i Zorić krše zakon

BEOGRAD, 26. aprila 2010. (Beta) - Advokat Borivoje Borović, koji zastupa Uroša Mišića optuženog za pokušaj ubistva Žandarma Nebojše Trajkoviću, optužio je u ponedeljak na suđenju čelnike Ministarstva pravde da komentarisanjem nepravosnažnih presuda krše zakon i utiču na nezavisnost sudstva i pretpostavku nevinosti.

"Ako vi donesete drugačiju presudu, (državni sekretar ministarstva Slobodan) Homen i (ministarka pravde) Snežana Malović mogu da pokrenu postupak za vaše razrešenje", rekao je Borović sudiji Velimiru Lazoviću, povodom komentara na odbacivanje optužnice za pretnje novinarki B 92 Brankici Stanković.

Borović je rekao da i portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić javno komentariše nepravosnažnu sudsku presudu i time, kako je naveo, čini krivično delo, a da tužilaštvo ništa ne preduzima tim povodom.

U nastavku suđenja Mišiću pred Višim sudom u Beogradu svedočio je psihijatar Vojnomedicinske akademije Radomir Samardžić, koji je rekao da je Trajkoviću na Institutu za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici utvrđena dijagnoza "trajni poremećaj ličnosti".

Samardžić je naveo da je Trajkovića, posle napada na stadionu Crvene zvezde krajem 2007. godine, na VMA lečio u dva navrata tokom 2008. godine, prvi put tri meseca, a krajem godine dva meseca.

Pogledajte još