Jaroslav Kačinjski kandidat za predsednika Poljske

VARŠAVA, 26. aprila 2010. (Beta) - Bivši premijer Jaroslav Kačinjski odlučio je da bude kandidat na izborima za predsednika Poljske, 20. juna, pošto je u avionskoj nesreći kraj Smolenska 10. aprila poginuo njegov brat blizanac, dotadašnji predsednik Leh Kačinjski.

"Tragično prekinut život predsednika, smrt patriotske elite Poljske za nas znači jedno: moramo da dovršimo njihovu misiju", obavestio je Kačinjski na sajtu svoje stranke Pravo i Pravda da će on biti kandidat umesto poginulog brata.

Jaroslav Kačinjski naglasio je u saopštenju da zbog Poljske koja je velika zajednička obaveza, mora da savlada svoju ličnu patnju i preuzme tu obavezu uprkos ličnoj tragediji koja ga je zadesila pošto su mu u nesreći pogonuli brat, snaha i brojni lični prijatelji i partijski saradnici.

"Sve koji žele da nastave delo žrtava tragedije u Smolensku, koji žele, kako je to lepo rekao lider Solidarnosti Januš Šnjadek, da prava Poljska i pravi Poljaci zauvek podignu glave pozivam na saradnju. Budimo zajedno. Za Poljsku. Poljska je najvažnija", napisao je Jaroslav Kačinjski.

Pogledajte još