FK Crvena zvezda: Džomba je sramota za srpski fudbal

BEOGRAD, 26. aprila 2010. (Beta) - Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da je finansijer Hajduka iz Kule Nikola Džomba želeo da isprovocira sukob pošto navijačima beogradskog kluba nije želeo da proda karte za utakmicu i da će obavestiti FSS o brojnim propustima na meču 26. kola Super lige Srbije.

Crvena zvezda je juče pobedila Hajduk sa 1:0 autogolom Filipa Kasalice i vratila se na bod zaostatka za liderom prvenstva Partizanom. Finansijer Hajduka Nikola Džomba je u subotu tražio od Zajednice superligaša da zabrani navijačima Zvezde da uđu na stadion, ali je njegov zahtev odbijen.

Kako navode mediji, on je zatim kupio sve ulaznice predviđene za gostujuće navijače i pocepao ih i zatim zatražio od policije da ne pusti na stadion nijednog navijača bez karte.

Navijači Zvezde su juče ipak bili na utakmici u Kuli, a sa njima na tribinama meč je gledalo i rukovodstvo crveno-belih.

"Jučerašnja utakmica je bila sramota za srpski fudbal. Finansijer kulskog Hajduka Nikola Džomba pokušao je da spreči publiku da dođe na stadion i da hiljade navijača Zvezde ostavi bez karata na ulici ne bi li isprovocirao sukobe sa redarima i policijom. On je ignorisao zakonske i fudbalske propise i oglušio se o uputstva komesara za takmičenje Branislava Delića", navodi se u saopštenju Zvezde.

"Tako je čitava država poslednjih dana bila talac finansijera kulskog Hajduka i rešavala probleme koje je on sam stvarao", dodaje se.

Disciplinski sudija Zajednice Superlige Nikola Latinović je prošlog petka kaznio Džombu sa šest meseci zabrane vršenja svih funkcija u fudbalu jer je optužio pojedine klubove za "mafijaško ponašanje".

"Džomba je sramota za srpski fudbal. Posle svega što se juče desilo u Kuli nadamo se da je svima jasno da ni Hajduku nije mesto u elitnom takmičenju. Ovo potvrđuje da država mora da bude dodatno oprezna prilikom donošenja Zakona o sportu, odnosno privatizacije drugih klubova, izuzev Zvezde i Partizana", navodi Zvezda.

U saopštenju se ističe da će Zvezda obavestiti Zajednicu prvoligaša i FSS o drugim propustima na meču u Kuli.

"Kako je moguće da Džomba, koji je kažnjen sa šest meseci, bude u restriktivnom prostoru i da pri tom vređa službena lica. Kako je moguće da je fudbalerima Crvene zvezde ukinuta voda u svlačionici posle utakmice tako da nisu mogi ni da se istuširaju? ", navodi se u saopštenju.

Zvezda se zahvalila Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, a posebno Žandarmeriji, što su učinili da utakmica 26. kola Super lige bude odigrana bez incidenata i svojim navijačima koji su juče bili u Kuli i bodrili svoj klub.

Pogledajte još