Miladinović i Mladenović srušile favorite

BEOGRAD, 26. aprila 2010. (Beta) - Večerašnje sedmo kolo državnog prvenstva u šahu za žene, koje se igra u Pančevu, obeležile su pobede mladih takmičarki Lene Miladinović i Jelene Mladenović.

One su zabeležile prve pobede na turniru u susretu sa kandidatima za najviši plasman - Miladinovićeva je savladala Ljilju Drljević, dok je Mladenovićeva crnim figurama dobila Anu Benderać.

Vodeća Anđelija Stojanović remizirala je sa prošlogodišnjom šampionokom Sandrom Đukić, dok je Jovana Erić podelila poena sa Katarinom Tadić.

Irina Čoluškina je savladala Mariju Petrović, a Marija Rakić crnim figurama Kseniju Tomin.

Tabela: Stojanović 6 poena, Erić 5, Drljević 4,5, Rakić, Čoluškina i Benderać po 4, Đukić i Petrović po 3,5, Miladinović, Mladenović i Tomin po 2, Tadić 1,5 poena.

U osmom kolu sutra (16) igraju: Stojanović-Erić, Mladenović-Tadić, Drljević-Benderać, Rakić-Miladinović, Petrović-Tomin, Đukić-Čoluškina.

Igra se 11 kola, a šampionat se završava 30. aprila.

Posle osmog kola državnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Kragujevcu, Bobanu Bogosavljeviću su se u vođstvu na tabeli pridružili Nikola Sedlak i Dejan Pikula.

Bogosavljević je remizirao s Milošem Pavlovićem, Sedlak je kao crni pobedio Miodraga R. Savića, a Pikula, takođe crnim figurama, omladinskog državnog prvaka Petra Krstića.

Preostale partije osmog kola Perunović-Dražić, Govedarica-Šarić, Lajthajm-Damljanović i Šolak-Tadić završene su remijem.

Tabela: Bogosavljević, Sedlak i Pikula po 5,5 poena, Perunović, Šolak, Lajthajm i Dražić po 4,5, Pavlović i Tadić po 4, Damljanović 3,5, Šarić 3, Savić 2,5, Krstić i Govedarica po 2 poena.

U devetom kolu sutra (15.30) igraju: Dražić-Govedarica, Sedlak-Perunović, Bogosavljević-savić, Damljanović-Pavlović, Tadić-Lajthajm, Pikula-Šolak, Šarić-Krstić.

Igra se 13 kola, a šampionat se završava 1. maja.

Pogledajte još