LAGUNA PREDSTAVLJA: "Povratak Bogova" - Grejm Henkok

Foto: Laguna/Promo

Da li je sve što znamo o počecima naše civilizacije pogrešno i da li su i pre nas postojali ljudi koji su nakon kataklizme postavili temelj svetu kakav poznajemo, samo su neka od pitanja na kojeautor pokušava da odgovori u ovoj knjizi.

Nova arheološka otkrića po pravilu potvrđuju smele i kontroverzne pretpostavke koje je Henkok iznosio u svojim prethodnim knjigama, tragajući za misterijama naše prošlosti i za davno izgubljenom ljudskom civilizacijom koja je postojala i razvijala se pre naše. Sada nastavlja uzbudljivo putovanje u prošlost na tragu novih saznanja koja samo potvrđuju njegove smele pretpostavke, iznoseći dokaze da su pre 12.800 godina delovi džinovske komete udarili u severne delove Zemlje, izazivajući kataklizmu poput one koja je zbrisala dinosauruse, a ovo pustošenje je ostalo u kolektivnom sećanju čovečanstva. Samo 1.200 godina kasnije usledio je novi udar.

Čovečanstvo kakvo je tada postojalo je zbrisano. Oni koji su uspeli da prežive trudili su se da pokolenjima koja dolaze ostave svoja znanja, ali i da kroz vekove pošalju poruku koju možda tek sad možemo da protumačimo.

- Intrigantno, zabavno i dovoljno snažno da biste se duboko zamislili. Genijalno! – navodi "Kirkus Reviews".

Knjigu „Povratak Bogova“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Pogledajte još