PREPORUKA NEDELJE: Jugoslava Drašković - serija, film, restoran, recept, koncert

Pojavivši se u filmu Juga Radivojevića "Zona Zamfirova - drugi deo", dala je priliku i malo starijim gledaocima da uživaju u njenom liku i delu. U braku je sa Zoranom Cvetkovićem i ima ćerku Mašu, a pored sporadičnog glumačkog posla, harizmatična Jugoslava uspešno sa suprugom vodi porodičnu firmu "Arta vista". Za naš portal preporučuje omiljenu seriju i film, "odvodi" nas u svoj najdraži restoran i potom na koncert Nemanje Radulovića i na kraju poziva da probamo njene ukusne kanelone.

Foto: Promo

SERIJA

- Danas je puno kvalitetnih serija, a jedva čekam nastavak serije – Big Little lies, Velike, male laži u kojoj igraju Nikol Kidman i Riz Viterspun. Velike male laži osvojile su osam Emi nagrada, a serija je zasnovana na knjizi Lione Moriarti. Priča prati grupu mama koje žive u idiličnom gradu Montereju u Kaliforniji. U seriji su igrale i Zoe Kravic, Šejlin Vudli, Lora Dern, kao i Adam Skot, a HBO trenutno radi na tome da ih sve ponovo okupi.

www.hbo.com

Foto: Promo

FILM

- U poslednje vreme baš me je oduševio ruski film "Led" u kome jednu od glavnih uloga tumači i naš Miloš Biković. Inspirisan istinitim događajima, "Led" je emotivna priča o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i da postane šampion sveta u klizanju. Još od ranog detinjstva, Nađa je verovala u čuda. Zamišljala je kako istrčava na led uz ovacije publike i izvodi svoj najlepši ples. Zbog svoje vere i istrajnosti, ona postaje poznata klizačica. Na korak do najvećeg uspeha u karijeri, Nađa doživljava ozbiljnu povredu i završava u invalidskim kolicima. Vrativši se u rodni grad Irkutsk, ona ponovo pronalazi svoje snove - zahvaljujući snazi Sibira u njenoj krvi, ali i neočekivanoj ljubavi prema hokejašu Saši. Vrlo potresno i emotivno, uz gledanje filma obavezno poneti papirnate maramice.

www.imdb.com

Foto: Promo

RESTORAN

- Baštino na Banovom Brdu, najlepsa basta i najbolja rebarca u gradu. Kao rođena Vojvođnka, uživam u dobroj hrani i kvalitetnom vinu, pa sam jedan od čestih gostiju, gde me uvek sačeka porcija rebarca koja se tope u ustima.

www.bastino.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

- Jugini kaneloni: prepoloviti sveže kore za lazanju i u njih rolati ranije pripremljen klasičan bolonjeze sos. Ređati rolnice jednu do druge u tepsiju, posuti jednom konzervom seckanog paradajza, narendati neki tvrdi sir koji se lepo topi, a sve to preliti sa 500 ml neutralne pavlake. Posuti rendanim muskatnim orščićem. Peći u rerni od 30 - 40 min.

Foto: Promo

KONCERT

- Koncert violiniste Nemanje Radulovića & Double Sens u Kolarčevoj zaduzbini. Posebno izdvajam Vivaldijev "Koncert za dve violine" koji je Nemanja odsvirao zajedno sa divnom Ksenijom Milošević.

www.nemanjaviolin.com

Tekst: Mario Badjuk
Foto: Jugoslava Drašković/Facebook

Pogledajte još