Šumadinci su najbolji

Kragujevac se veseli: odbojkaši Radničkog KB odbranili su titulu prvaka Srbije. ”Ponos Šumadije” je u Beogradu Crvenu zvezdu treći put u četiri finalna okršaja bacio na kolena - 3:1 (25:19, 35:33, 22:25, 25:22). 
- Ako smo u trećem okršaju bili ”beživotni”, u četvrtom smo bili sjajni. Ovo je pobeda tima, koji je u svakom meču imao svog junaka - ushićen je Slobodan Kovač. 

Legenda naše odbojke ne krije da su na početku sezone mnogi vrteli glavom kada su videli sastav ekipe.
- Verovao sam u svoje igrače. Uvek je teže braniti, nego osvajati. Dokazali smo da smo velika ekipa, radovali smo se na terenu rivala. A to je najslađe - presrećan je Kovač. 

Kada slegne euforija, Šumadinci će morati da se okrenu i Ligi šampiona, gde su ove godine znali samo za poraze.
- Moraćemo da napravimo mnogo jači finansijski plan, da dovedemo još sponzora. Jer, ovako smo za Ligu šampiona zeleni. Imamo mnogo mladih igrača i to se osetilo. Kod nas je 25-godišnjak star, a tamo veliki talenat. I naša liga mora da ojača, neophodne su nam teške, neizvesne utakmice. Ovako, postaje dosadna, dueli samo sa Zvezdom i Vojvodinom gube draž, a publike je sve manje - upozorava Kovač.

Odbio Italijane

Trofejni trener priznaje da je najjače evropsko takmičenje pomoglo igračima da iskusnije i sigurnije odigraju finale. Nada se da će ostati...
- Zimus sam odbio Italijane. Imam svoju viziju kluba, ambiciozan sam. Nadam se da ćemo dobiti salu, da možemo da radimo i sa mlađim kategorijama - kaže Kovač.

www.novosti.rs

Pogledajte još