Jadviga Kačinjski saznala za pogibiju sina

VARŠAVA, 27. aprila 2010. (Beta) - Majka tragično stradalog poljskog predsednika Leha Kačinjskog, Jadviga, saznala je 14 dana kasnije da joj je sin zajedno sa snahom Marijom poginuo u avionskoj nesreći 10. aprila kraj Smolenska, javljaju u utorak poljski mediji.

Majci koja je u teškom stanju već nedeljama u bolnici u Varšavi, to je u subotu saopštio blizanac Jaroslav Kačinjski. On je u subotu došao u bolnicu da se posavetuje sa majkom pre nego što je pristao da kao kandidat opozicionih konzervativaca na predsedničkim izborima zameni svog brata.

U vreme dok je cela Poljska devet dana oplakivala 96 žrtava nesreće u kojoj su poginuli predsednik i prva dama, lekari su savetovali sinu, Jaroslavu Kačinjskom i unuci Marti da Jadviga Kačinjska (84) nije u stanju da prihvati tako tragičnu vest. Pošto joj se stanje u međuvremenu poboljšalo, Jaroslav joj je to u subotu saopštio, a prema saopštenju kojim je obrazložio zašto je prihvatio da zameni brata kao kandidat na predsedničkim izborima 20. juna, on za to ima podršku majke.

Jadviga Kačinjska imala je neobično veliki uticaj na život i političke stavove i odluke oba sina, a Jaroslav Kačinjski se nikada nije ženio i čak živi sa majkom.

Pogledajte još