Zaboravljamo Zagreb, okrećemo se Zvezdi

BEOGRAD, 27. aprila 2010. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da njegova ekipa što pre mora da zaboravi na osvajanje Jadranske lige i da se okrene duelu sa Crvenom zvezdom, koja će pokušati da iskoristi umor i "emotivnu ispražnjenost" crno-belih.

"Moramo što pre da zaboravimo na ono što se dešavalo u Zagrebu i izađemo iz neke vrste histerije zbog pobede. Zvezda je uvek opasna, a mi moramo da nosimo breme favorita. Oni su nekoliko puta ove sezone pokazali da imaju kvalitet. Sve ekipe imaju motiv jer se bore za plasman u plej-of domaćeg takmičenja", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Oba beogradska "večita" rivala u dosadašnjem toku takmičenja zabeležila su po tri pobede i jedan poraz.

"Od meča sa Cibonom u Zagrebu do utakmice sa Zvezdom proći će samo tri dana. Mi smo istrošeni fizički i emotivno. Siguran sam da će Zvezda igrati na 'kartu' našeg umora. Moramo da se oporavimo i odigramo utakmicu sa maksimalnim intenzitetom", naveo je strateg Partizana.

Upitan da prokomentariše odluku Jadranske lige da odbije žalbu Cibone na koš Dušana Kecmana, koji je stotinku pre kraja pogodio "trojku" za pobedu Partizana u finalu završnog turnira tog takmičenja, Vujošević je rekao:

"To je jedino što je i bilo moguće. Razumem i Cibonu, mislim da su žalbu podneli u afektu. Teško im je pao poraz, ali Kecman je pogodio na vreme. Bilo je ljudi u terenu, ali zamislite da su sudije 0,6 stotinki pre kraja svirale Ciboni tehničku zbog toga".

Centar Partizana Aleksandar Marić rekao je da očekuje tešku utakmicu sutra sa Zvezdom u hali Pionir.

"Derbi će kao i svaki do sada biti veoma težak meč. Očekujem dobru utakmicu i da obe ekipe odigraju maksimalno spremno i motivisano", poručio je Marić.

Utakmica petog kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra u hali Pionir od 18 sati.

Pogledajte još