Završen dokazni postupak, presuda do kraja nedelje

BEOGRAD, 27. aprila 2010. (Beta) - Na ponovljenom suđenju Urošu Mišiću za pokušaj ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na Marakani, decembra 2007. godine, u utorak je završen dokazni postupak, a za sredu su zakazane završne reči tužilaštva i odbrane.

Dokazni postupak završen je prikazivanjem snimka divljanja "zvezdinih" navijača na severnoj tribini, a nakon završnih reči sudsko veće predsedavajućeg Velimira Lazovića moglo bi u sredu, a najkasnije do kraja nedelje da izrekne presudu Mišiću.

Na video snimku se pored divljanja navijača s upaljenim bakljama video i detalj koji je Trajković takođe poricao - da mu svedok Vučković, otac jednog od vođa grupe "Ultra bojs" Marka Vučkovića, dodaje cipelu koja mu je tokom borbe s huliganima spala sa noge.

Mišićeva odbrana sudu je kao dokaz priložila fotografiju na kojoj je Trajković među navijačima sa upaljenim bakljama tokom druge utakmice, između OFK Beograda - Vojvodine.

Prema rečima Mišićevog branioca Borivoja Borovića fotografija, koja je nedavno napravljena, demantuje Trajkovićeve navode o teškom stresu i duševnim bolovima koje trpi zbog svega što je preživeo na "Marakani" 2. decembra 2007. godine. Sudsko veće na čelu sa sudijom Lazovićem osudilo je u septembru 2008. godine Mišića na 10 godina zatvora, ali je tu presudu Vrhovni sud Srbije ukinuo i naložio ponovno suđenje.

Pogledajte još