IDEMO DALJE: General Elektriks i Superorganism na INmusic #13!

I nije bilo dovoljno, jer kako kažu the Cure, it's never enough! Nova pojačanja su francuski eklektičari General Elektriks (da, slično kao ona čuvena firma) i Superorganism (ne radujte se prerano, ima dva slova više od onoga čemu ste težili u životu).

Ko su GE? Hervé 'RV' Salters, predvodnik i „mozak“ iza sastava General Elektriks, poreklom je Francuz, a duhom strastveni klavijaturist. Ovaj "čarobnjak na klavijaturama", već je sa 14 godina počeo svirati s mnogim lokalnim bendovima u Londonu i Parizu – dugogodišnje iskustvo međunarodnih svirki dovelo ga je i do rada s Femijem Kutijem s kojim je sarađivao na njegovom albumu "Shoki Shoki" iz 1999. godine. Nakon što se iste, 1999. godine preselio u San Francisco počeo je raditi na zvuku koji će postati karakterističan zaštitni znak General Elektriksa, old school funk. Najnoviji album General Elektriks "Carry No Ghosts" izdat je u februaru ove godine označivši veliki povratak talentovanog francuskog sastava čiji nastupi uživo donose dozu kvalitetnog funka i plesnih ritmova na INmusic festival #13! General Elektriks će nastupiti na INmusicu #13 u sklopu cenjenog Europavox projekta.

Još je bolja druga vest: na Jarun stiže i indie pop senzacija Superorganism, koja doista i jeste superorganizam: ima ih osmoro! I oni stižu u okviru sastava Europavox, a grupa okuplja internacionalne muzičare uključujući glavnu pevačicu Orono Noguchi, koja je sasvim slučajno došla u bend. Pevačica je bila fan grupe The Eversons u kojoj je prethodno svirao deo benda, a nakon njihovog koncerta u Japanu su se upoznali i ostali u kontaktu, a njihovo prijateljstvo se razvilo u sjajnu saradnju. Orono je početkom 2017. godine sudelovala u projektu s grupom koja se kasnije razvila u Superorganism, a njihov prvi singl "Something For Your M.I.N.D." postao je planetarno popularna pesma. Superorganism već više od godinu dana rasprodaju sve koncerte koje najave, gostovali su u prestižnim emisijama poput one Joolsa Hollanda i BBC Sound of 2018, a ove godine su objavili i album prvenac "Superorganism" za Domino Records. Kako ističu kritičari diljem sveta, Superorganism je indie pop senzacija o kojoj će se još dugo pričati, mi ćemo ih imati priliku otkriti uživo na pozornici INmusic festivala #13!

Foto: Promo

Pogledajte još