Srbija pobedila Španiju u uvertiri za Niš

BEOGRAD, 27. aprila 2010. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Vigu domaću Španiju sa 12:9 (3:2, 3:1, 3:2, 3:4) u poslednjem kolu grupne faze takmičenja u Svetskoj ligi.

Duel nije imao rezultatski značaj, pošto su obe ekipe već izborile učešće na završnom turniru koji će se igrati u Nišu. To, međutim, nije uticalo na borbenost u bazenu.

"Publika je mogla da uživa, igralo se zaista dobro. Važna je pobeda, duga je to uspešna serija. Španija je odlična ekipa i uvek je lepo kada nadigraš takav sastav. Možda smo primili nekoliko lakih golova, ali bitno je da pobeda nije dolazila u pitanje", kazao je srpski reprezentativac Živko Gocić.

Saigrači Andrija Prlainović i Duško Pijetlović podsetili su i da srpski vaterpolisti u Vigu nisu ni trenirali pošto im se oprema u putu zagubila u Barseloni.

"Odlično smo igrali. Malo smo pali u poslednjoj četvrtini, ali je to i logično kada se zna u kakvoj smo situaciji bili. Uspeli smo da se podignemo i zaista čestitam ekipi. Nadam se da ćemo da nastavimo tako", rekao je Andrija Prlainović.

"Nisam ovako nešto očekivao posle dugog puta i problema sa opremom. Nisam se ni najbolje osećao, ali je na kraju sve bilo kako treba. Odigrali smo veoma dobro iako nije bilo rezultatskog značaja i zaista sam zadovoljan", dodao je Pijetlović.

Pogledajte još