Flojd Mejveder: Bolji sam od Muhameda Alija

BEOGRAD, 28. aprila 2010. (Beta) - Bivši svetski bokserski šampion u pet kategorija Amerikanac Flojd Mejveder mlađi rekao je da boksuje bolje i od Muhameda Alija.

"Ne zanima me koje ćete ime da pomenete, ja sam najbolji. Imenujte boksera i pokazaću da imam bolju statistiku. Šta god da su uradili, ja sam to uradio brže, bez poraza", rekao je Mejveder.

Amerikanac je podsetio na borbu Muhameda Alija i Leona Spinksa iz 1978. godine za titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji, kada je Spinks, u svojoj osmoj borbi pobedio Alija.

"Leon Spinks, koji je do tada imao sedam borbi ga je pobedio. Muhamed Ali je bio paklen borac, ali Flojd Mejveder je najbolji. Šugar Rej Robinson je bio paklen borac, ali je Flojd Mejveder najbolji", rekao je Mejveder.

Mejveder će se u subotu u Las Vegasu boriti sa sunarodnikom Šejnom Mozlijem za titulu šampiona u velter kategoriji u verziji WBA. Mozli je aktuelni šampion.

"Ne znam kako Mozli može sebe da naziva velikim bokserom i kako može da priča o ulasku u Kuću slavnih? Znam šta moram da uradim u subotnjem meču. Ali, svi moraju da reše problem - kako pobediti Flojda Mejvedera", rekao je on.

"Glavni cilj svetskog boksa je da pronađe boksera koji će pobediti Flojda Mejvedera. A to se neće desiti", poručio je Amerikanac.

Iako je osvajao šampionske titule u pet različitih kategorija, Mejveder smatra da nije dobio dovoljno zasluga.

"Ja sam Flojd Mejveder, a ostali su samo bokseri", rekao je 33-godišnji Amerikanac.

Mejveder je do sada boksovao 40 borbi i ostvario je svih 40 pobeda, od kojih 25 nokautom. Mozli ima skor od 46 pobeda, 39 nokautom i pet poraza.

Pogledajte još