Tri krivične prijave protiv Bregovića zbog divlje gradnje

BEOGRAD, 28. aprila 2010. (Beta) - Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja podnelo je krivičnu prijavu protiv muzičara Gorana Bregovića zbog građenja bez dozvole u Ulici Jove Ilića u Beogradu, saopštilo je u sredu Republičko javno tužilaštvo.

Osim protiv Bregovića kao investitora posla, krivična prijava Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podneta je i protiv Ratka Bukvića, Vladimira Ilića, Miloša Alimpića i Aleksija Kauna zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi izgradnje objekta u Jove Ilića 151.

Za nekadašnjeg lidera "Bijelog dugmeta" i kompozitora pesama za ovogodišnju "Pesmu Evrovizije", stigle su, od Odeljenja za inspekcijske poslove opštine Savski venac, još dve krivične prijave: zbog građenja bez građevinske dozvole u Suvoborskoj 29, kao i zbog skidanja i povrede službenog pečata i znaka.

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja podnelo je krivične prijave i protiv Predraga Peruničića, Ane Peruničić, Toplice Milojkovića i Miloša Jakšića, zbog građenja bez građevinske dozvole u Mitrovdanskoj ulici broj 25.

Pogledajte još