DŽef Bek u Beogradu 7. jula

0

BEOGRAD, 28. aprila 2010. (Beta) – Čuveni britanski rok gitarista Džef Bek (Jeff Beck) nastupiće 7. jula u beogradskom Sava centru, u okviru "Samertajm festivala" (Summertime), saopštili su u sredu organizatori.

BEOGRAD, 28. aprila 2010. (Beta) – Čuveni britanski rok gitarista Džef Bek (Jeff Beck) nastupiće 7. jula u beogradskom Sava centru, u okviru “Samertajm festivala” (Summertime), saopštili su u sredu organizatori.

U Beograd Bek stiže u okviru svetske turneje povodom albuma “Emotion & Commotion”, a iz Sava centra je saopšteno da od 28. aprila u prodaju idu ulaznice po cenama od 3.200, 2.700 i 2.200 dinara.

Bek je počeo karijeru u kultnim londonskim “Jardbrdsima” (Yardbirds), gde je 1965. godine zamenio Erika Kleptona, a potom je na njegovo mesto 1966. godine stigao još jedan veliki rok gitarista Džimi Pejdž, kasnije čuven po radu sa “Led cepelinom” (Zeppelin).

Samostalnu karijeru počeo je 1967. godine snimivši singlove “Beck’s Bolero”, “Hi Ho Silver Lining” i “Tallyman”, a potom je osnovao “DŽef Bek grup” u kome je pevao Rod Stjuart, a bas svirao Ron Vud, kasniji gitarista “Fejsiza” (Faces) i “Rolingstonsa” (Rolling Stones).

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.