Grković i Puzigaća vodili dve grupe napadača

BEOGRAD, 28. aprila 2010. (Beta) - Navijač Partizana Stepa Petrović, jedan od četrnaestorice optuženih za teško ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, rekao je u sredu na suđenju pred Višim sudom u Beogradu da su optuženi Ivan Grković i Dejan Puzigaća organizovali napad na Francuze u centru Beograda.

"Postojala je informacija da su u obližnjem hostelu Francuzi i postojao je plan da ih mi napadnemo. Puzigaća je delio baklje i palice navijačima u Terazijskom parku. On i Grković su išli u navijačku izvidnicu da vide kako da ih napadnu na Obilićevom vencu", rekao je Petrović iznoseći odbranu.

Petrović je kazao da su iz parka krenule dve grupe: u jednoj je bio on sa Dejanom Stankovićem Džeksonom i Puzigaćom i ta grupa je išla sa gornje strane uz Knez Mihailovu ulicu, a druga grupa na čelu sa Grkovićem kretala se kao Obilićevom vencu sa donje strane.

"Kada smo došli jedan dečko je napao francuskog navijača bakljom. Palio mu je kosu. Izašli su i ovi sa donje strane sa palicama. Francuzi su počeli da beže, ali su dvojica oborena. I ja sam jednog šutnuo. To je bio Filip Mori", naveo je optuženi. Prema njegovim rečima, Tatona su tukli bejzbol palicama.

Pogledajte još