Festival vina

Na ovogodišnjem Festivalu vina koji se održava od 28. do 30. juna u Novom Sadu na Trgu Slobode, okupiće se više od 150 vinarija, sa više od 600 vina iz skoro celog sveta. Očekuje se najmanje 50.000 posetilaca, koliko je u proseku prethodnih godina posećivalo ovu jedinstvenu manifestaciju. 

Pored zvaničnog dela Festivala priprema se i niz specijalnih degustacija i prezentacija vina i hrane. Udruženje somaliera Srbije  održaće promotivni javni čas o vrstama, kvalitetu i osobenostima pojedinih vina. 

Ceo festival biće propraćen bogatim zabavnim programom. Prvog dana festivala goste će dočekati Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodina s poznatim solistima, a biće organizovani koncerti "Cubisma" (29. juna), Masima Savića (30. juna) i mnogih drugih poznatih muzičara. 

Turistička agencija „Magelan”  pripremila je interesantan aranžman za sve one koji žive daleko od Novog Sada, a želeli bi da posete festival. Ulaz na festival je slobodan. Posetioci će moći da na četiri prodajna mesta kupe čaše i vaučere za degustaciju. Program festivala, sva tri dana, trajaće od 17 do 23 sata. 

http://www.interfest.co.yu

Pogledajte još