Lagunin poklon deci ometenoj u razvoju

Beograd - Beogradski mališani koji pohađaju škole za ometene u razvoju, imaće tokom letnjeg raspusta mogućnost da se odmaraju uz knjige najboljih svetskih pisaca, zahvaljujući Sekretarijatu za obrazovanje Skupštine grada i izdavačke kuće Laguna. 

Više od 500 odličnih đaka je prošle sedmice u Velikoj gradskojoj svečanoj sali bar na trenutak zaboravilo na telesni hendikep, obradovano Laguninom pažnjom i poklonom, koji im može ulepšati predstojeći period izvan školskih klupa. 

Vesna Mirović Pjevač, zamenik Sekretara za obrazovanje Beograda i direktor Lagune Dejan Papić zajednički su tokom uručenja knjiga Strašilo i njegov sluga (Filip Pulman), Vidi Majmuna (Zoran Pongrašić), Edarov pas (Vesna Vidojević-Gajović) i Milioni (Frenk-Kontrel Bojs) zaključili da je ovo suštinski najmanje što se za ove male sugrađane moglo učiniti, ali da je sam čin po sebi i ozbiljan i veliki s obzirom da dolazi od humanih osoba velikog srca. 

Prigodan program kolažnog sadržaja, koji je tom prilikom izveden, uverio je prisutne da se telesno oštećeni mališani ni malo ne razlikuju od drugih svojih vršnjaka. Uostalom, čitanje knjiga može podjednako da obraduju sve srpske školarce, bez ikakvih izuzetaka.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.