Borovčanin najavljuje borbu za titulu

BEOGRAD, 29. aprila 2010. (Beta) - Srpski bokser Nenad Borovčanin najavio je da će se posle meča sa za sada još nepoznatim protivnikom u Gelzenkirhenu boriti i za titulu u kruzer kategoriji u WBO verziji.

Borovčanin će u nemačkoj boksovati 29. maja na stadionu fudbalskog kluba Šalke na kome se očekuje oko 61.000 posetilaca koji će doći zbog glavne borbe večeri, u kojoj će se Vitalij Kličko i Albert Sozonski boriti za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji.

"Sledeći meč je za mene od izuzetnog značaja, jer posle toga definitivno boksujem za neku od titula u WBO verziji, i to u Banjaluci. Stadion Šalkea oboriće sve rekorde gledanosti kad je boks u pitanju, što će me dodatno motivisati da pobedim", naveo je Borovčanin u saopštenju.

"Činjenica da su u programu samo dve uvodne i jedna glavna borba i da sam ja u tom programu, veliko mi je priznanje od braće Kličko, ali i obaveza da svoj kvalitet i njihovo poverenje opravdam pobedom", dodao je Borovčanin.

Tronedeljne pripreme za meč u Gelzenkirhenu Borovčanin će obaviti u Kicbilu, gde će raditi sa trenerom Fricom Zdunekom, koji je uspeo da do titule šampiona sveta tokom karijere dovede čak 13 boksera.

"Svestan sam da bez velikog odricanja i paklenih treninga nema vrhunskog rezultata. Potrudiću se da vreme koje provedem sa Fricom i Kličkom iskoristim na najbolji način, i da iskustvo koje ponesem odavde prenesem domaćim trenerima i bokserima", kazao je Borovčanin.

Meč u Gelzenkirhenu predviđen je da traje šest rundi, a ime protivnika Nenad Borovčanina biće poznato u naredne dve nedelje.

Pogledajte još