TRAGEDIJA U BANATU: Srušio se vojni avion kod Kovačice, pilot poginuo

Vojni avion "super galeb G-4" srušio se jutros kod Kovačice. Do nesreće je došlo oko 9.30 u blizini izlaza iz Kovačice, saznaje "Alo!".

Oba pilota su se u trenutku nesreće katapultirala, ali je jedan od njih poginuo, dok je drugi zadobio teške povrede i prebačen je na Vojnomedicinsku akademiju. Njegovo stanje je za sada stabilno.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da se dogodila nesreća kod Kovačice, kao i to da je jedan pilot poginuo.

- Školsko-borbeni avion „Super galeb G-4“, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, kojim su upravljali piloti iz Centra za letna ispitivanja Tehničko opitnog centra, srušio se danas oko 9.50 časova u reonu opštine Kovačica. Prilikom katapultiranja, stradao je jedan pilot, dok je drugi povređen i u svesnom stanju prebačen i zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji - piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Jedan službenik opštine Kovačica, koji nije želeo da bude imenovan, kaže za Tanjug da je bio blizu mesta događaja i da mu se učinilo da je avion "prinudno sleteo", a ne da se srušio.

Prema njegovim rečima, na licu mesta nalazila su se četiri vojnika, a nakon incidenta došla su kola Hitne pomoći i policija.

Sve te informacije, međutim, nisu zvanično ni potvrđene, niti demantovane.

Za vreme nesreće nekoliko zemljoradnika obrađivalo je zemlju u blizini mesta događaja, ali niko od civila nije povređen.

Izvor: Alo.rs
Foto: Ilustracija/Pixaby.com

Pogledajte još