JOVANA JEREMIĆ OČITALA LEKCIJU RODITELJIMA: Ne dajte deci ribu, već štap i crva da je ulove sami!

Voditeljka emisije "Upoznajte parove", Jovana Jeremić, uskoro će se sa svoji suprugom, Vojislavom Miloševićem, ostvariti u ulozi roditelja, ali je na društvenim mrežama pred fanovima istakla svoju bojazan.

Naime, ona strahuje za trenutne mlade naraštaje, jer kako kaže, drugačije odrastaju nego što je to ona činila, kao i njeni vršnjaci.

Ona se stoga obratila svim roditeljima:

- Sa sedam godina bilo mi je bitno da predstava u kojoj sam glumila uspe. Sa 14 godina bilo mi je bitno da budem vukovac i da vodim svoju autorsku emisiju "U fazonu jedne tinejdžerke". Sa 16 godina bilo mi je bitno da budem 1. u Srbiji iz srpskog jezika i jezičke kulture. Sa 18 da budem đak generacije i da upišem prava na budžetu. Sa 23 bilo mi je bitno da završim prava sa visokim prosekom i diplomiram u roku. Između onoga što mi je bilo bitno i mene same, katkad sam izlazila i uživala. Moj život je bio rad. Borba. Trka za gradnjom bolje verzije sebe - istakla je ona, a zatim dodala:

- Danas je deci, omladini bitno da izlaze, da se provode, da budu IN, da traže-oni traže džeparac, traže ocene, traže cigare, alkohol, traže momke pre vremena, traže svoja prava, a da pritom ni ne slute da svako pravo podrazumeva i voju obavezu (obligaciju). U celoj toj gunguli i besmislu, najizgubljeniji su roditelji: umesto da svoju decu usmere na rad, rad, rad i samo rad na sebi, oni im ispunjavaju prohteve i hirove, jer, zaboga, treba poneti titulu "IN tate/mame". Ni ne sluteći, takvi roditelji učestvuju u uništavanju sopstvene dece.

Za kraj, Jovana je zaključila:

- Niste prijatelj svom detetu ako mu pre vremena priuštite ono što ce mu pripasti kad za to dođe vreme! Ne dajte deci ribu; dajte im štap i crva da tu istu ribu nauče da ulove sami! Tako ćete ih osposobiti za ceo život da prežive! Ne učite decu da imaju pravo ako im pre toga niste objasnili da ispune obavezu prema svom pravu! Ne pravite od svoje dece snobove, nesposobnjakoviće žedne tuđeg novca, marki, brzih ljubavi, skupih telefona, a najjeftinijih uverenja i stavova. Tako se ne pokazuje ljubav prema detetu. To je put ka uništenju njihove ličnosti. ne učite ih da traže od drugog, već da sami stvore. Da se muče. Bore. Ulažu. Prilažu žrtve. To je jedini put ka boljoj verziji sebe. Kvalitetnoj omladini. Ne vaspitavajte svoju decu da škola nije važna, nego da je bitno kako se ko snađe- sve i da jeste tako, obrazovanje će njihovu sposobnost izbrusiti da budu profesionalci i još bolji. Jer zapamtite: "Ako želite više od života, zahtevajte to, ali prvo od sebe".

Foto: Instagram/jovana_jeremic_official-PrintScreen

Autor: nadlanu.com/V.A.

Foto: Instagram/jovana_jeremic_official-PrintScreen

Pogledajte još