Kušner: Kosovo smetnja integracijama

0

BEOGRAD, 30. aprila 2010. (Beta) – Šef francuske diplomatije Bernar Kušner poručio je da je Srbiji mesto u EU i da evropske integracije zemlje nisu uslovljene priznanjem nezavisnosti Kosova, ali je dodao da "ne veruje" da je moguć ulazak Srbije u EU bez rešavanja tog problema.

BEOGRAD, 30. aprila 2010. (Beta) – Šef francuske diplomatije Bernar Kušner poručio je da je Srbiji mesto u EU i da evropske integracije zemlje nisu uslovljene priznanjem nezavisnosti Kosova, ali je dodao da “ne veruje” da je moguć ulazak Srbije u EU bez rešavanja tog problema.

“Nema posebnih preduslova za Srbiju da uđe u EU, ali ne verujem da će to biti moguće s Kosovom kao problemom unutar Srbije”, rekao je Kušner u intervjuu za Večernje novosti od petka.

Na pitanje može li odluka Međunarodnog suda pravde o statusu Kosova uticati na odluku EU o dodeljivanju statusa kandidata Srbiji, on je kazao da ne može, jer te dve stvari nisu u vezi.

Kušner, nekadašnji šef civilne misije UN na Kosovu, ocenio je da nije dobro to što su kosovske vlasti uklonile antene srpskih operatera mobilne telefonije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.