Tursko-nemačka drama pobedila na Trajbeka festivalu

0

NJUJORK, 30. aprila 2010. (Beta-AP) – Tursko-nemačka drama "When We Leave" i dokumentarni film obolelima od Daunovog sindroma "Monica & David", pobednici su festivala Trajbeka održanog u Njujorku.

NJUJORK, 30. aprila 2010. (Beta-AP) – Tursko-nemačka drama “When We Leave” i dokumentarni film obolelima od Daunovog sindroma “Monica & David”, pobednici su festivala Trajbeka održanog u Njujorku.

U filmu “When We Leave” Sibel Kekili igra ženu koja, sa petogodišnjim sinom, od muža koji je zlostavlja beži iz Istanbula u Berlin. Film je nagrađen u kategoriji igranog filma, a Sibel Kekili je dobila nagradu kao najbolja glumica. Ostvarenje “Monica & David”, pobednik u kategoriji dokumentaraca, je hronika o ljubavi dve osobe obolele od Daunovog sindroma. Film je režirala Monikina rođaka Aleksandra Kodina.

Nagradu za najboljeg glumca u igranom filmu dobio je Erik Elmosnino koji je igrao francuskog muzičara Serža Gensbura u ostvarenju “Gainsbourg, Je t’Aime … Moi Non Plus”. Na festivalu su priznanja dobili i mladi autori: Kim Šapiron za “Dog Pound”, dramu smeštenu u popravnom domu za mlade, i Klio Barnard za britanski dokumentarno-igrani hibrid “The Arbor”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.