Poslanici popili u 2008, a obračunato u 2009. godini

BEOGRAD, 30. aprila 2010. (Beta) - Sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović izjavio je u petak da izveštaj o rashodima parlamenta u 2009. godini nema nepravilnosti, a da je deo koji se odnosi na reprezentaciju, zbog kog su negodovale pojedine poslaničke grupe, prebačen iz 2008. godine.

Na konferenciji za novinare u parlamentu, Odalović je rekao da su sredstva za reprezentaciju iz 2008. godine evidentirana u 2009. godini i da je zbog toga za neke poslaničke grupe iznos bio veći od očekivanog. Dodao je da je na to trebalo ukazati u napomeni u izveštaju kako ne bi došlo do zabune.

On je ponovio da je parlament prošle godine uštedeo 260 miliona dinara, pored ostalog zbog ukidanja dnevnica i manjih troškova za putovanja. Parlament je od predviđenih 1,5 milijardi dinara potrošio oko 1,3 milijardi dinara. Predsednik Aministrativnog odbora Nenad Konstatinović kazao je da je prošle godine parlament bio efikasniji nego prethodnih godina, podsećajući da je doneto oko 400 zakona, a da je za prethodnih sedam i po godina doneto 474 zakona.

Pogledajte još