Manćini: Tevez može da ode ako je nesrećan u Sitiju

BEOGRAD, 30. aprila 2010. (Beta) - Trener Mančester sitija Roberto Manćini poručio je fudbaleru Karlosu Tevezu da može da ode, ako je nesrećan u tom premijerligaškom klubu.

"Ako dobar igrač nije srećan ovde, bolje je da pronađe drugi klub. Ne mislim samo na Teveza, već i na ostale igrače", rekao je Manćini.

Tevez se nedavno požalio na način rada italijanskog stručnjaka, pošto ekipa ponekad trenira dva puta dnevno, a mediji spekulišu da je Argentinac tražio novi, poboljšani ugovor, iako mu stari ističe za četiri godine.

Pojedini mediji naveli su da bi Tevez mogao da ode iz Sitija ako ekipa ne osvoji četvrto mesto u Premijer ligi, koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Važno je da su trener i fudbaleri srećni dok zajedno rade za tim. U suprotnom, neće biti dobro za klub, ekipu i samog igrača. Ne znam da li je Karlos Tevez nesrećan, ali mora da bude spreman, pošto nas čekaju još tri važne utakmice", rekao je Manćini.

Mančester siti trenutno zauzima šesto mesto na tabeli sa 63 boda i ima bod manje od Aston Vile i Totenhema na četvrtom, odnosno petom mestu, ali i utakmicu manje. Četvrto mesto vreba i Liverpul, koji je sedmi sa 62 boda.

"Ovo je presudan trenutak za fudbalere. Moraju da daju sve od sebe na terenu. Imali smo dva treninga dnevno samo četiri puta u poslednjih pet meseci. Karlos je tokom tih dana dva puta bio u Argentini, a jednom nije trenirao", rekao je bivši trener Intera.

"Ne znam zašto je nesrećan. Kada tokom nedelje ne igramo utakmicu samo utorkom treniramo dva puta dnevno. Kroz treninge se napreduje, a to ne možemo ako treniramo dva dana, a treći dan uzmemo slobodno", dodao je Manćini.

On je istakao da je razgovarao sa Tevezom i da napadač sada dobro radi na treninzima.

"Ne znam da li ima problema, ali on veoma dobro radi na treninzima. Razgovarali smo, ali to je privatna stvar. Podsetio sam ga da je samo jednom trenirao dva puta dnevno. Nadam se da će postići tri ili četiri gola u preostalim utakmicama, a posle toga ćemo rešavati eventualne probleme", poručio je Manćini.

Pogledajte još