Vaskršnji festival kod Hrama: Bogat program danas na platou i u Kripti Hrama Svetog Save

Juče su prisutni uživali u koncertu ansambla narodnih igara i pesama "Talija" na bini na platou ispred Hrama Svetog Save.

Današnji program počinje već od 11h na platou ispred Hrama i to prezentacijama i eksperimentima koje će predstaviti Festival nauke - Fenomen

Od 16h nastupiće KUD "Jovan Vladimir" iz Bara i KUD "Đurđevdansko kolo" iz Podgorice.

Od 17h na bini će biti izvedena pozorišna predstava ,,Priča o prijateljstvu"

U Kripti Hrama Svetog Save od 19h, nastupiće Dečiji hor Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ iz Kotora i promovisati svoj novi CD.

Od 20:30 sledi koncert Mešovitog hora Filološko umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, takođe u Kripti Hrama.

Tokom dve nedelje festivala, do 22. aprila, slavićemo najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, dolazak proleća i buđenje prirode.

 

Kroz cvetne instalacije, zid od prirodnog cveća, motive leptira, ukrašenih jaja, vaskršnjih zeka i prirode, biće priređen bogat svakodnevni program u vidu radionica, nastupa dečijih horova i bendova, druženje sa sportistima, poznatim ličnostima i mnogim drugima.

U autentičnim drvenim kućicama prodaju se suveniri, rukotvorine, slatkiši, kolačići...

Na platou ispred Hrama postavljen je i retro karusel koji je posebna atrakcija za najmlađe posetioce.

Program festivala možete pratiti na linku www.color.rs/vaskrskodhrama/program.html i na zvaničnoj Fejsbuk stranici Vaskršnji festival kod Hrama

„Vaskršnji festival kod Hrama“ organizuju kompanije „Color Media Communications“, „Ninamedia“ i HBO Color Media Events u saradnji sa Hramom Svetog Save.

"Vaskršnji festival kod Hrama" održava se uz pokroviteljstvo Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. Irineja i predsednika Republike Srbije.

Prijatelji festivala su: Uprava za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama pri Ministarstvu pravde, Raiffeisen banka, Opština Vračar, Narodna biblioteka Srbije, DexyCo, Neretva Komerc.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.