Dodeljene nagrade za najbolje turističke publikacije u Srbiji u 2007. godini

Turistička organizacija opštine Kruševac organizovala je treću "Izložbu turističkih publikacija" u Kruševcu od 19. do 20. juna. 

Tom prilikom dodeljene su nagrade za najbolje turističke publikacije objavljene u Srbiji u 2007. godini. Na izložbi su predstavljene publikacije 43 turističke organizacije, među kojima su bile i promotivne publikacije Turističke organizacije Srbije. Nagrade su dodeljene prema sledećim kriterijumima:

1. promocija i unapređenje turističkih potencijala
2. isticanje autentičnosti regije kroz turističku publikaciju, kvalitet, originalnost i izvornost sadržaja
3. kreativnost fotografija
4. kvalitet štampe

Nagrada u kategoriji „Jednolisna turistička publikacija“ dodeljena je Sportsko-turističkom centru Bajina Bašta za publikaciju „Tara, Drina, Bajina Bašta“.

U kategoriji „Višelisna turistička publikacija do 50 stranica“ dodeljena je Turističkoj organizaciji opštine Kraljevo za publikaciju „Putokaz za Kraljevski Grad“. U istoj kategoriji nagradu su dobile i Turistička organizacija Srbije za publikaciju „Srbija drumovima, prugama, rekama“ i Turistička organizacija opštine Čačak za publikaciju „Vodič kroz Čačak“. 

U kategoriji „Dopunski promotivni materijal“ nagradu je dobila Turistička organizacija opštine Smederevo. 

Nagrada u kategoriji „Turistička mapa“ dodeljena je Turističkoj organizaciji Zlatibora za mapu „Ozonske staze Zlatibora“.

Speciljano priznanje za promociju i unapređenje turističkih potencijala dodeljeno je Turističkoj organizaciji Srbije za „Kamping mapu Srbije“ i Turističkoj organizaciji Topola za monografiju „Topola“.

Specijalno priznanje za isticanje autentičnosti regije kroz idejna rešenja dodeljeno je Turističkoj organizaciji opštine Ljubovija i Turističkoj organizaciji opštine Kruševac.

Pogledajte još