U OSAM KORAKA: Kako se oporaviti od neuzvraćene ljubavi?

Evo nekoliko načina koji će vam pomoći da se oporavite i što pre prevazićete bol i zaljubljenost u pogrešnu osobu.

1. Prekinite kontakt

Obrišite ga sa društvenih mreža, obrišite prepiske, slike, ma sve. Biće vam teško, ali svaki put kada vam se pojavi njegova slika u News Feedu vaša nada se ponovo budi i postaje ujedno i vaš najveći neprijatelj.

2. Dajte sebi vremena

Prestanite da analizirate previše. Shvatili ste da u vezi ne možete biti, ali ako ćete nastaviti da se družite pustite prvo da prođe neko vreme.

3. Volite sebe

Tek onda kada prihvatite sebe, naučite kako da poštujete sebe i da, volite sebe možete naći mir. Ako to ne uradite, osećaj odbijanja će u vama izazivati nemir, anksioznost i gubitak samopouzdanja.

4. Iskrena osećanja

Slobodno dajte sebi vremena da budete tužni. A onda nastavite dalje.

5. Budite kreativni

Napišite pesmu, mnogo pesama. To će vam pomoći da bol pretvorite u nešto kreativno.

7. Fokusirajte se na sebe

Razvijajte sebe i postanite ono što vi želite, a ne ono zbog čega se trenutno ne uklapate u njegova očekivanja. Da li je to teretena, učenje novog jezika, promena frizure, razmišljajte šta je ono što želite da promenite, ostvarite i tako nadogradite sebe.

8. Ponovo se zaljubite

Zaljubite se u nekog drugog. Izlazite što češće sa prijateljima i upoznajte nove ljude. Nema ničeg uzbudljivijeg od toga da se zaljubite u neku novu osobu. Zaboravićete brzo osobu u koju ste pre toga bili zaljubljeni. Sledeći korak je da ne dozvolite sebi neuzvraćenu ljubav, dakle ne zaljubljujte se dok ne vidite da li je to obostrano. Bez izuzetaka!

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još