Gospođica

Pedesetogodišnja Ruža  došla je u Švajcarsku nadajući se novom, boljem životu. Danas, pola veka kasnije, ostala joj je samo jedna strast - novac. Ruža je vlasnica restorana u Cirihu, kog vodi čvrstom rukom i finansijski uspešno. Život joj je isplaniran - rad, brojanje pazara, večera u samačkom stanu. Izgradila je život i ne razmišlja o povratku u Srbiju.

Šezdesetogodišnja Mila, Ružina dugogodišnja radnica, sasvim je drugačija. U Švajcarskoj već decenijama živi sa svojim suprugom, teško radi i želi da ostvari životni san – da ima kuću u svojoj domovini Hrvatskoj.

Rutinski život Ruže i Mile poremeti se kad na scenu stupi 22-godišnja Ana iz Sarajeva. Lepa, impulsivna devojka koja traga za novim životom i beži od nedavnog rata u Bosni. Potreban joj je novac, pa prihvata posao u restoranu. Dobra je radnica, ali se buni protiv Ružinih strogih pravila. Ne želi da na poslu znaju da je beskućnica, da noću luta gradom tražeći utehu i toplinu u slučajnim vezama.

Ruža se oseća ugroženom u Aninom društvu, ali privlači je Anina glad za životom. Ana organizuje proslavu Ružinog rođendana tokom koje eskalira sukob između triju žena i rezultira brojnim promenama - Ruža se opusti i strastveno zapleše, da bi se sutradan probudila mamurna i posramljena, ali s novom željom za životom. Između Ruže i Ane polako se razvija prijateljstvo, iako se i dalje drže na distanci - obe se plaše da se potpuno otvore. 

Kompletnu informaciju pogledajte ovde:

Pogledajte još