ZNAMO DA OBOŽAVATE DA IH NOSITE, ALI: Koje zdravstvene probleme izazivaju uske farmerice?

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

One čine da naša figura izgleda lepo, naglašavaju ženske atribute, i pored mnogih drugih modela su i dalje najmodernije. Ali, ove farmerke nisu preporučljive svim ženama i mogu izazvati određene zdravstvene probleme.

Otkrivamo vam koje…

Ako imate kandidu

Ako imate infekciju, ne bi trebalo da nosite uske farmerke, jer one doprinose razvijanju gljivica. Same po sebi takve farmerke, naravno, ne mogu izazvati bolest, ali ako vas muči ova infekcija zaboravite neko vreme na uski džins.

Ako imate cistitis

Uske pantalone prekidaju cirkulaciju krvi u karličnim organima i sprečavaju normalno funkcionisanje bešike.

Proširene vene

Ako imate proširene vene nosite uske farmerke sa oprezom – one kompresuju noge a samim tim i krvne sudove, tako da stopala mogu biti bolna i otečena.

Bolovi u leđima

Naučnici su otkrili da su uske farmerke jedan od uzroka trajnog bola u leđima, a ako uz njih nosite cipele sa štiklama, onda situacija postaje još gora.

Bolovi u kukovima dok hodate

Moguće je da neke od vaših omiljenih farmerki izazivaju bolove u kukovima dok hodate. One vrše pritisak na nerv koji prolazi od prepone do butina. Simptomi bolesti su slabost jedne noge, utrnutost, bol u predelu prepona.

Sve ovo ne znači da ne možete nositi uske farmerke, ali pokušajte da to ne radite više od tri puta nedeljno. Na kraju krajeva, ima toliko modela modernih farmerki!

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.