Lepota je u jednostavnosti

Da bi restoran „ zaslužio da bude dobar “ moraju se sve kockice mozaika složiti. Šta je potrebno da restoran bude najbolji na svetu?

Danski restoran „Noma“ poneo je titulu najboljeg na svetu po treći put, na godišnoj listi britanskog specijalizovanog časopisa „Restoran“. Karakterišu ga vrhunska kuhinja i šef kuhinje koji je virtuoz u svom poslu. Ovaj restoran je dizajniran vrlo jednostavno, korišćeni su prirodni materijali, uglavnom drvo, ravne linije, praktični oblici, bela boja, bez suvišnih detalja. Prostor naprosto - diše.

A mi često zaboravljamo da je lepota upravo u jednostavnosti. Sirovo i poetski spojeno u modernu verziju klasičnog. Noma je pregledan, sa ogledalima koja „otvaraju“ prostor i drvenim podovima predstavlja mesto gde se na pravi način uživa u hrani.

Ovo nas je navelo na razmišljanje koji beogradski restoran po enterijeru najbolje prati puls svetkih trendova. Vračarski restoran „Mala fabrika ukusa“ je po dizajnu najbliži restoranskom šampionu sveta.

Enterijer ovog “našeg” restorana je osmišljen tako da imate utisak da se nalazite u jednoj savremenoj kafani, punoj pažljivo biranih detalja, a ipak umereno i sa ukusom. Kombinacija modernog i retro stila, svetlih i tamnih tonova, tradicije i savremenog duha predstavljena na originalan način.

Svetli tonovi koji preovladavaju u enterijeru prostoru daju svežinu. Ogledala vizuleno povećavaju prostor, a dnevna svetlost koja ispunjava gotovo ceo prostor, dodaje vedru i optimističnu notu. Dovoljno sličnosti da još jednom sa olakšanjem kažemo ”Beograd je svet!”

Ako možda spadate u onu grupu srećkovića koji mogu sebi da priušte ručak u „Noma“ restoranu u Kopenhagenu, recite nam koliko smo bili u pravu. A mi ćemo do tada uživati u jednostavnosti „Male fabrike ukusa“.

Marija Milenković

Pogledajte još