ODLAZAK SVETSKE MUZIČKE ZVEZDE: Avicii pronađen mrtav u Omanu!

Tu vest je saopštio njegov portparol koji je, između ostalog, naveo da su Bergling, poznatijeg kao Avicii, pronašli u petak u poslepodnevnim časovima po lokalnom vremenu u Maskatu, prestonici Omana.

- Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je Tim Bergling preminuo. Nađen je mrtav u Maskatu, Omanu, 20. aprila u poslepodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Porodica je veoma potresena i molimo sve da poštuju njihovu potrebu za privatnosti u ovim teškim trenucima. Nećemo davati više izjava - naveo je portparol.

Mladi umetnik je prošle godine objavio nove pesme, a poznat je po hitovima poput "Levels" i "Vejk mi ap". Četiri godine se nalazio na listi najplaćenijih di-džejeva časopisa "Forbs" i u tom periodu zaradio je čak 57 miliona dolara.

Inače, Avicii je 2012. učestvovao i na "Egzitu".

- Užasne vesti o Avicii, prelepa duša, strasna i izuzetno talentovana sa još mnogo toga što je trebalo da radi. Moje srce je uz njegovu porodicu. Bog te blagoslovio Tim - naveo je di-džej Kalvin Haris na Tviteru.

Avicii se 2016. godine iz zdravstvenih razloga, preciznije akutnog pankreatitisa, povukao sa javne scene i nije više nastupao. Veruje se da je bolest delimično izazvana i zbog prekomernog konzumiranja alkohola, piše "Gardijan" i dodaje da su Berglingu 2014. godine uklonjeni žučna kesa i slepo crevo.

Dokumentarac o karijeri popularnog di-džeja "Avicii: Istinite priče", objavljen je prošle jeseni, a u njemu su prikazani momenti sa poslednje svetske turneje, pa i zdravstvene tegobe. Između ostalih, u filmu se pojavljuju di-džej Tiesto i Dejvid Geta, kao i muzičari Kris Martin i Najl Rodžers.

- Svi znaju Avicii-ja, ali malo ljudi poznaje Tima. Mislim da dokumentarac zaista pokazuje njegovu borbu i snagu karaktera - rekao je režiser Levan Tsikurišvili.

Izvor: Blic.rs

Foto: Instagram/avicii;Twitter/CalvinHarris

Pogledajte još