Komora italijansko-srpskih privrednika održala konferenciju "Osiguranje robe u transportu"

Događaju su pored predstavnika Ambasade Italije u Beogradu prisustvovala zainteresovana preduzeća iz sektora uvoza i distribucije, transporta, logistike, osiguranja kao i advokatske kancelarije.

Nakon pozdravne reči Mirjane Kojić, generalnog sekretara KISP-a, radna sesija započela je prezentacijom Dejana Petrovića iz Direkcije za neživotna osiguranja i Direktora sektora za osiguranje transporta i kredita DDOR osiguranja, koji je kroz studije slučaja pružio više informacija orizicima, načinima pokrića, štetama u praksi, generalnim havarijama kao i razlikama između kargo osiguranja i osiguranja odgovornosti vozara.

O vrstama pokrića namenjenih raznim učesnicima u transportu sa posebnim osvrtom na zaštitu interesa i sklapanje adekvatnog osiguranja kao i specifičnostima u vezi transportnog osiguranja, prisutnima je govorio Oliver Vidojević, specijalista za osiguranje avijacije i transporta, Direkcije za korporativne klijente i Sektora za imovinska osiguranjaGenerali osiguranja, dok je Marko Kambić, Branch Manager kompanije Fercam izneo dosadašnja iskustva u poslovanju kao i izazove sa kojima se susreću.

Moderator konferencije bio je Alesandro Bonezi savetnik u osiguranju, dok su medijski sponzori bili Diplomacy&Commerce i Pluton Logistics, a Lavazza zvanična kafa događaja.

Predstavnici kompanija prisutnih na ovom događaju, postavljali su pitanja iz svakodnevne prakse, a razmenu svojih iskustava i poslovno umrežavanje nastavili na koktelu priređenom nakon još jedne uspešne manifestacije KISP-a.

Foto: Promo

Pogledajte još