Nole: Pobeda u Beogradu odličan uvod za Rolan Garos

BEOGRAD, 3. maja 2010. (Beta) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da očekuje da odbrani trofej na Otvorenom prvenstvu Srbije, koji će mu, kako je rekao, biti odlična priprema za masters u Madridu i drugi grend slem sezone, Rolan Garos.

"Ovo je domaći turnir, zauzima posebno mesto u mom rasporedu. Prošlogodišnja pobeda, iako nije bila najveća, sigurno je najemotivnija u mojoj karijeri", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u sportskom centru Milan Gale Muškatirović.

Srpski teniser ocenio je da, iako je postavljen za prvog nosioca na turniru, ne očekuje nijedan lak meč.

"Teško je osvojiti bilo koji turnir na ovom nivou. Uvek dajem maksimum, želim da pobedim u svakom meču. Iako ću biti favorit u svim mečevima na ovom turniru, ne smem da potcenim nijednog protivnika", kazao je on.

Iza Đokovića su već dva turnira na šljaci ove sezone, Monte Karlo i Rim, dok ga sledeće nedelje očekuje put u Madrid.

"Malo je nezgodno što je ovaj turnir u nedelji između takmičenja u Rimu i Madridu. Ipak, ovo je deo sezone na šljaci, a najvažniji turnir na toj podlozi je Rolan Garos. Na prethodna dva turnira mogao sam i bolje da prođem, malo mi je falilo i sportske sreće. Ipak, povratio sam svoj ritam, a sada sam i nešto agresivniji", objasnio je Đoković.

Najbolje rangirani teniser sveta naveo je i da ne razmišlja previše o poziciji broj dva koju trenutno zauzima na ATP rang listi.

"To mesto je, svakako, veliki uspeh, jer sam čekao tri godine da dođem do njega. Ipak, ne opterećujem se previše, a imam i odlične konkurente u borbi za to mesto, Nadala, Del Potra, Mareja... Ipak su mi trenutno najveći prioriteti dobri rezultati na grend slem turnirima", kazao je on.

Đoković je rekao i da ove godine na turniru u Beogradu ima dosta kvalitetnih tenisera. Od tenisera iz bivše Jugoslavije, u glavnom žrebu našli su se Hrvati Ivo Karlović (peti nosilac) i Franko Skugor i Slovenac Blaž Kavčič.

"Kavčiča znam još od ranije, kao dečaci smo trenirali zajedno i otad smo prijatelji. On je talentovan igrač, drago mi je što u poslednje vreme beleži dobre rezultate", rekao je Đoković.

Đoković je ocenio i da je organizacija turnira u Beogradu bolja nego prošle godine i da navijači u budućnosti mogu da očekuju još više.

"Ove godine je još bolje, iako uvek ima nekih minimalnih propusta koji su normalni. Voleo bih da već sledeće godine dođe neko iz grupe od deset najbolje rangiranih tenisera. To je teško, ali je izvodljivo ako budemo finansijski jači. Samim tim i turnir će biti više kategorije. Idemo korak po korak", zaključio je on.

Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom će se sastati sa boljim iz duela Italijana Fabija Fonjinija i Hrvata Franka Skugora.

Pogledajte još