PREPORUKA NEDELJE: Srna Lango - serija, film, vino, recept, predstava

Najčešće - šumska životinja u zbegu. Lenji štreber. Ona koja voli glasno da se divi većima, pametnijima, duhovitijima. Navijač nepatvorene dobrote. Ona koja pokušava da bude dovoljna. Ona koja mnogo govori, a čezne da ćuti. Apsolutni obožavalac sopstvene dece. Brutalni kritičar sopstvene hronike. Zaljubljena u život.
Našim čitaocima preporučuje svoju omiljenu seriju, film, vino koje obavezno treba probati, predstavu koju treba odgledati, a priprema nam i svoj omiljeni specijalitet, sjajne domaće pogače!

Foto: Promo

SERIJA

- "Marseille". Depardje! Krimi-serija o političko-kriminalnim spletkama oko gradonačelnika Marseillea i nekolicine stanovnika ovog grada. Korupcija, mračne tajne iz prošlosti, mafija – sve je tu spremno za gledanje.

www.netflix.com

Foto: Promo

FILM

- "Call Me By Your Name" prevedeno kao "Skrivena ljubav". Leto je 1983. na severu Italije i Elio, napredni sedamnaestogodišnjak, provodi dane u porodičnoj vili iz 17. veka. Jednoga dana u vilu stiže i Oliver, šarmantni američki naučnik, koji radi na svom doktoratu, i koji pomaže Eliovom ocu. Usred suncem okupanog pejzaža, Elio i Oliver otkrivaju raskošnu lepotu požude, koja se rađa tokom leta i koja će promeniti njihove živote. Moćno, emotivno, oborio me s nogu.

www.imdb.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

VINO

- Uvek neko novo probati... Često mi se ona preskupa, nazovi posebna, kojima me neko teatralno ponudi ne sviđaju. Moja su nepca čudna pojava! Pijem belo zbog kalorija. Chardonnay - bude finih, legnu, ali zapravo više volim crno koje bi trebalo zvati "crveno" po pravilu, al’ nešto, eto, neću. Crno. Merlot, Cabernet, Pinot Noir...

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

- U mom prvom romanu ima više zgodnih "krizni štab" recepata. Inače, više verujem u kreaciju prema ličnoj meri, dakle onome što imate pri sebi i ličnom osećaju, ali ponešto se mora prema receptu, da, svašta pravim, al' kad pomenusmo vino, za uz vino:

Potrebno:
- 1 kiselo mleko
- 2 čaše brašna (kojeg god)
- 1 prašak za pecivo i so
- kim
- susam
- krupna so

Zagrejati rernu na 250, pa smanjiti na oko 170 pred ubacivanje. Sve se zbućka, sjedini, da bude gušće nego za palačinke duplo recimo... Na nauljen pleh se vadi supenom kašikom. Brutalno dobre domaće pogače. Pospem ih solju i belim lukom pred rernu, a kada su gotove, rascopam malo pa tutnem unutra maslinovog ulja koju kap. Pored sir... Ih!

Foto: Promo

PREDSTAVA

- Tek nedavno odgledala sam "Veliku dramu" u Narodnom pozorištu i pomerila me je... Od novijeg: "Crna kutija" u Beogradskom dramskom, odlični su. Naravno, dobrodošli i meni na "Lov na srne" u pozorištu Slavija.

www.narodnopozoriste.rs
Autor: Mario Badjuk
Foto: Mirko Tabašević/Hello!/Arhiva

Pogledajte još