ADVOKATI BEKVALČEVE SPREMILI OŠTRE OPTUŽBE: Počinje pravna borba Nataše i Luke

Priča o nasilju nad srpskom pevačicom koju je pretukao suprug Luka Lazukić, od sutra će biti pravno procesuirana. Nakon što su u policiji oboje izneli svoju stranu priče, a Nataša priložila i lekarske izveštaje o povredama, njih dvoje će svoje iskaze ponoviti sutra u tužilaštvu.

Kako saznajemo, advokati već danima razgovaraju sa pevačicom kako bi pred tužiocem Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu dala kompletnu sliku noći kada ju je suprug napao i naneo povrede.

Nataša još uvek nije stigla da se oporavi od svega što joj se dogodilo jer iznova prepričava noć kada je probudila Luku zbog ljubavnih poruka koje mu je našla u telefonu, nakon čega ju je pretukao. Iako je to iscrpljuje i svaki put iznova plače i proživljava to, advokati danima pokušavaju da je ubede da mora da bude jaka kako bi sutra u tužilaštvu ispričala svaki detalj, jer od toga zavisi dalji postupak – kaže naš izvor blizak pevačici i dodaje da je Nataša u još gorem psihičkim stanju sada nego pre sedam dana kada je čitava situacija još bila sveža:

Nataša je tada bila u šoku i nije znala šta ju je snašlo, a sada polako dolazi sebi i postaje svesna šta joj je sve Lazukić uradio. Tek sada shvata da su bile tačne priče koje je o njemu slušala, a koje je joj je, između ostalih, ispričao i njen otac Dragoljub. Shvata da je mogla sve da izgubi od nekretnina da je samo još koji mesec ostala u braku. Na sve to ne može da veruje da je živela sa čovekom koji je nekoliko dana nakon što ju je pretukao dao intervju u kojem sve negira, iako su povrede po njenom telu vidljive.

Kako saznajemo, uz Natašu će danas biti svi članovi njene porodice kako bi joj dali podrušku da sutra bude jaka i sa advokatima se upusti u postupak čiji epilog bi trebalo da bude kazna za nasilnika. Izjavu će na istom mestu dati i Luka Lazukić, ali i dadilja J. M., koja je već saslušana u policiji. Ona je tada rekla:

Bila sam u sobi i probudila me je buka i vriska, galama. Uplašena sam sedela i nisam htela da izađem iz sobe. Ništa nisam videla do 10 sati, kada je Luka uzeo svoje stvari i izašao iz stana i više ga nisam videla.

Nakon što tužilaštvo prikupi iskaze, biće doneta odluka da li će biti podignuta optužnica, što advokat Nemanja Vlček ne dovodi u pitanje.

Očekujem da će tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza preduzeti krivično gonjenje protiv Luke Lazukića za krivično delo nasilje u porodici. Smatram da postoji dovoljno dokaza da je to krivično delo izvršeno. Očekujem da će svi nadležni organi države Srbije postupiti po zakonu koji je u ovom slučaju veoma jasan – kaže Natašin advokat. Tužilaštvo će pribaviti i medicinsko veštačenje i izveštaj od Centra za socijalni rad, kako bi se utvrdilo da li je kod ovog para i ranije bilo slučajeva nasilja. Podsećanja radi, Luka je u noći između 13. i 14. aprila došao u porodični dom i legao u dnevnu sobu. Nakon što ga je Nataša probudila da joj objasni prepisku sa drugom ženom koju je pronašla u njegovom telefonu, on ju je pretukao.

Razvod po hitnom postupku

Tužilaštvo je već odredilo Luki Lazukiću zabranu prilaska Nataši i udaljenost iz stana na 30 dana, a koja može biti produžena u daljem postupku. Nataša je u međuvremenu izbacila njegove stvari iz njenog stana, gde su živeli, a koje mu je dostavila kurirska služba. Lukin motor, koji je bio parkiran ispred zgrade, odvezao je njegov prijatelj dan posle incidenta.

Sada ostaje još samo zakonski da se razvedu, a to će, prema Natašinim rečima, da bude brzo. Ona je već sa advokatom pričala o tome da taj postupak ide ekspresno – kaže izvor blizak Bekvalčevoj.

Izvor: Blic.rs
Foto: bekvalceva/Instagram

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.