Privrednici misle da nije dobro prodavati Telekom

BEOGRAD, 5. maja 2010. (Beta) - Anketa Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) pokazalo je da domaći privrednici nemaju pozitiva stav o najavljenoj prodaji javnog preduzeća Telekom Srbija, saopštio je u sredu taj beogradski institut.

"Njih petina je imala negativan stav, a 80 odsto anketiranih privrednika je imalo neutralan stav, što može da znači da se plašilo da kaže svoje mišljenje", rekao je saradnik IZITA Saša Đogović predstavljajući istraživanje koje je rađeno početkom aprila na uzorku od 200 preduzeća iz različitih sektora industrijske proizvodnje.

Prema njegovim rečima, "oni koji su imali negativa stav su ukazivali da preduzeće koje donosi profit, iz koga može da se investira u novu tehnologiju i dalje jačanje kapaciteta, ne sme da bude predmet prodaje kako bi se popunile budžetske praznine". Privrednici su ukazali i na nacionalni prirodni resurs kojim rukovodi ta kompanija, koji treba da ostane u većinskom vlasništvu države, kao i da Telekom mora da ima profesionalni menadžment, rekao je on.

Anketa je obrađivala i stav privrednika po pitanju kursa dinara, rekao je on, ističući da "polovina anketiranih smatra da je devizni kurs domaće valute precenjen", a da se istovremeno njih 80 odsto zalaže za očuvanje postojećeg nivoa deviznog kursa.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.