Milosavljević ne podnosi ostavku

BEOGRAD, 5. maja 2010. (Beta) - Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da neće podneti ostavku i da njega i Ministarstvo zdravlja do kraja mandata Vlade 2012. godine čeka mnogo posla.

"Preda mnom stoji mandat koji nije dobijen na poklon, nego je dobijen na parlamentarnim izborima. Činjenica je da mandat ove Vlade traje do 2012. godine", rekao je Milosavljević u intervjuu nedeljniku Vreme, i izrazio nadu da će se za nekoliko dana vratiti na posao posle operacije kičme u Nemačkoj.

Milosavljević je istakao i da sigurno neće doživotno biti ministar zdravlja, nego onoliko koliko traje mandat. Na pitanje da li je tačno da vlast razmatra njegovu ostavku i da li je odabran njegov naslednik, Milosavljević je odgovorio da je čuo da se pominje državni sekretar Ministarstva zdravlja Periša Simonović, koji mu je, međutim, poslao poruku da nema ništa sa tim.

Upitan o navodima medija da će razgovarati sa premijerom Mirkom Cvetkovićem po povratku iz Nemačke, Milosavljević je odgovorio da će se svakako sresti sa premijerom i da "ne očekuje kritiku, nego razumevanje". "Predsednik Vlade ima svoja posla, a ja sam u redovnom kontaktu sa Sekretarijatom Vlade. Dosad nisam bio nikada ukoren ni za šta u životu. Trudio sam se da sve što radim, radim najbolje što mogu, i da ono što od mene zavisi bude urađeno kako treba čak i po cenu da mi strada kičma", rekao je Milosavljević.

Pogledajte još