Bramerc u Beogradu 12. i 13. maja

HAG, 5. maja 2010. (Beta) - Glavni tužilac Tribunala u Hagu Serž Bramerc posetiće Beograd u iduću sredu i četvrtak, 12. i 13. maja, najavila je u Hagu njegova predstavnica Olga Kavran.

Kavran je rekla da će se Bramerc sastati sa predsednikom Republike Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem, šefom Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom Rasimom LJajićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i drugim zvaničnicima akcionog tima koji traga za beguncima.

"Tema tih razgovora biće, naravno, saradnja Srbije sa tužilaštvom", rekla je Kavran tokom redovnog susreta sa izveštačima iz Tribunala.

Bramerc će Beograd posetiti u okviru svoje pripreme za podnošenje redovnog polugodišnjeg izveštaja Savetu bezbednosti UN. U izveštaju će oceniti i saradnju Srbije, uključujući i napredak u potrazi za optuženima koji su još na slobodi - Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem. Glavni tužilac će taj izveštaj 18. juna predstaviti Savetu bezbednosti u Njujorku, precizirala je njegova predstavnica.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.