BEAUTY SLEEP NIJE ZABLUDA: Pet trikova nakon kojih ćete se buditi prelepe

Međutim, uz prave beauty savete koje bi trebalo da primenite pre sna, shvatićete da je beauty sleep zapravo jako delotvoran.

Naravno, prvi preduslov da beauty sleep uspe su onih čuvenih 8 sati sna. Ne možete očekivati da se probudite lepi, ukoliko ste nenaspavani.

Međutim evo još nekih trikova koji zasigurno poboljšavaju efekat beauty sleep-a:

1. Umijte se

Pre odlaska u krevet obavezno temeljno umijte lice, kako biste uklonili sve tragove prljavštine, masnoće i šminke s kože. Zatim na lice nanesite noćnu kremu, koja je osmišljena da koži pruža najbolju negu dok vi spavate. Koža se preko noći podmlađuje i regeneriše nakon prethodnog dana, pa je pravilna nega pre odlaska u krevet od velike važnosti.

2. Spavajte na leđima

Znamo da je teško promeniti način spavanja, jer svatko ima omiljenu pozu u kojoj najlakše utone u san, ali isplati se pokušati spavanje na leđima, jer tako vaše lice neće dodirivati jastuk pa se neće ni naborati. Stručnjaci takođe preporučuju da, ako ne želite podočnjake, jastuk malo podignete ili spavate na dva jastuka. Najgore je da zabijete glavu u jastuk, jer to samo ubrzava nastanak bora.

3. Pažljivo birajte jastučnice

Ako spavate nemirno i znate da ćete se, čak i ako ste zaspali na leđima, tokom sna okrenuti još nekoliko puta, onda birajte svilene jastučnice. Svila, za razliku od pamuka, ne upija toliko vlage iz kože dok spavate, pa lice ujutro izgleda svežije i zdravije. A svilene jastučnice dobre su i za vašu kosu, jer će sprečiti mršenje i lomljenje kose. Jastučnice menjajte redovno, barem dva puta sedmično, jer se na njima skuplja sva prljavština koja je ostala u sitnim porama, što s vremenom može naštetiti koži i izazvati iskakanje bubuljica.

4. Prilagodite negu kože godišnjem dobu

Koža se menja iz sezone u sezonu, baš kao i tokom jednog meseca. Preko zime je najvažnija hidratacija, a preporučuju se i masne kreme. U toplim letnim mjesecima koži će najbolje odgovarati gel ili lagana hidratantna krema.

5. Spavajte neometano

U vašoj spavaćoj sobi trebalo bi da vlada potpuni mir. Tu nema mesta za televizor i druge kućne aparate, koji bi mogli ugroziti vaš san. Ako želite da se probuditi lepše, onda se morate naspavati, a to ćete najlakše postići u miru i tišini, sveže, spavaće sobe.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još