Madlenianum ucestvuje u Evropskim danima opere

BEOGRAD, 5. maja 2010. (Beta) - Opera "Mandragola" Ivana Jevtića, biće izvedena u Operi teatru "Madlenianum" 9. maja, u okviru obeležavanja "Evropskih dana opere", koji će se održati 8. i 9. maja.

U saopštenju Madlenianuma se navodi da će u okviru "Evropskih dana opere" 8. maja u prostoru Bel etaža Opere teatra "Madlenianum" biti otvorena izložba raznih rukotvorina i izložba slika naivnog slikarstva. Gosti Madlenianuma tokom obeležavanja Evropskih dana opere biće ljudi razlicitih nacionalnosti: srpske, mađarske, romske, albanske, slovačke, rusinske, češke, nemačke, rumunske, hrvatske, jevrejske, makedonske, a većina ce na izvođenje opere "Mandragola" doći u svojoj narodnoj nošnji.

Tokom obeležavanja dana opere, iz Beograda i unutrašnjosti će posredstvom asocijacija tih nacionalnosti stizati autobusi sa zainteresovanim gostima u posetu Madlenianumu, kao i znamenitostima Zemuna i Beograda. Poseta će biti organizovana u saradnji sa Turističkim društvom "Zemun" koje će ih povesti u razgledanje znamenitosti Zemuna kao specifičnog dela Beograda, u kome živi 20 različitih narodnosti.

Pogledajte još