Ispituje se pozadina atentata

BEOGRAD, 21. jun 2007. (FoNet) - Specijalno tužilaštvo pokrenuće poseban postupak ispitivanja političke pozadine ubistva Zorana Đinđića, koji će obuhvatiti i sve optužbe koje su se čule u javnosti, izjavio je danas specijalni tužilac Slobodan Radovanović.

"To je moja profesionalna i ljudska obaveza. U okviru toga smatram da su nedavne izjave bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića deo šireg konteksta koji treba do kraja istražiti i utvrditi šta je sve prethodilo ubistvu premijera Srbije", izjavio je Radovanović za B92.

On je najavio da će poseban postupak obuhvatiti ispitivanje i svih ranijih optužbi iznetih u javnost, a u to spada i sve ono što je u intervjuu za emisiju "Insajder" na televiziji B92, 2005. godine izneo bivši šef vladinog biroa za komunikacije Vladimir Popović Beba.

Popović je tada za umešanost u ubistvo premijera optužio vojsku i strukture bezbednosti, a kao politički kišobran ubistva premijera Srbije označio Vojislava Koštunicu.

Mihajlović je pre nekoliko dana izneo optužbu da je Popovićeva "paralelna vlast" dovela do ubistva premijera Srbije.

Radovanović je rekao da će biti ispitane sve optužbe koje su se čule poslednjih godina, a ne samo one iznete poslednjih dana.

Tužilaštvo je od B92 tražilo da dostavi snimak intervjua s Popovićem od pre dve godine.

Pogledajte još