Mercata postala novi ekskluzivni distributer za brend Nestea u Srbiji

Foto: Promo

Potrošačima će njihov omiljeni ledeni čaj biti dostupan na policama od 9. maja.

Višedecenijsko iskustvo u distribuciji i mrežna pokrivenost tržišta čini Mercatu pravim distributerom za razvoj brenda NESTEA na domaćem tržištu.

NESTEA je brend koji je sinonim za kategoriju ledenih čajeva, u fokus stavlja manje sastojaka, a pripremljen je sa ukusnim ekstraktom listova čaja iz Nilgirija u Indiji, kombinujući zadovoljstvo i autentičnost.

Veoma smo ponosni da u našem portfoliju imamo brend NESTEA, što predstavlja veliki korak u daljoj implementaciji naše FMCG strategije, kao i činjenicom da je upravo Mercata prepoznata da realizuje i osigura pun potencijal ovog brenda na srpskom tržištu. NESTEA je ostvario više od 70 odsto tržišnog učešća u kategoriji ledenih čajeva tokom prošle godine, tako da ćemo biti fokusiranii posvećeni daljemrazvojuvodeće pozicije ovog brenda, koji će nam već u 2018. godini ostvariti godišnji promet od 5 miliona eura – izjavio je Peter Jagodič, CEO Mercate.

Tržište ledenog čaja u Srbiji trenutno vredi preko 14 miliona evra. Razvoj ove kategorije proizvoda pre svega određuju trendovi u zdravoj hidrataciji i navikama života, što u fokus stavlja proizvodena bazi prirodnih sastojaka. Predstavnici kompanije Mercate očekuju da će brend NESTEA ekspanzivno rasti i stvoriti dodatnu vrednost na srpskom tržištu.

O kompaniji Mercata

MERCATA je vodeći distributer robe široke potrošnje na teritoriji Srbije. Od osnivanja 1991. godine, kompanija je posvećena distribuciji i igra značajnu ulogu u razvoju trgovine na domaćem tržištu. Veliki broj prestižnih globalnih, regionalnih i lokalnih brendova iz ponude čine širok asortiman proizvoda, od cigareta, preko prehrambenih proizvoda, kafe, pića, do neprehrambenih proizvoda. Poslovanje kompanije funkcioniše u skladu sa najpoznatijim standardom kvaliteta – ISO 9001, koji predstavlja međunarodni standard za sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji.

Foto: Promo

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.