Sandala sa štiklama od 31 centimetar

BUKUREŠT, 6. maja 2010. (Beta-AP) - Rumunski dizajner obuće Mihai Albu kreirao je sandale sa štiklama visokim 31 centimetar. Novi model obuće u Rumuniji porede sa neboderima, ali i cena ima udela u tome: u zemlji gde je prosečna plata 450 evra, njegove rukom rađene sandale koštaju i do 1.200 evra

"Štikle imaju prednost jer (mnoge žene nemanu duge noge)", izjavio je Albu u intervjuu datom u svom ateljeu u Bukureštu. Albu, po obrazovanju arhitekta koji se 20 godina bavi kreiranjem obuće, kombinuje matematiku, arhitekturu i umetnost kad oblikuje modele koji više podsećaju na skultpure nego na obuću.

Koristi francusku kožu, a za ukrašavanje dodaje drago kamenje, kožu i ogledalca. Uprkos ceni, Albu kaže da je dobio desetine narudžbina za nove modele. Uz vrtoglavu visinu, njegova obuća se odlikuje i specijalnim efektima pa izgled varira u zavisnosti od ugla gledanja. Jedan model sandala ima smaragdne štikle na čijem je vrhu maska lobanje iz koje štrči paunovo pero. Drugi model ima tri štikle - od kojih su dve ukrasne.

Pogledajte još