KADA SAM POČEO DA ZARAĐUJEM NOVAC SHVATIO SAM DA MI NE TREBA: Tim Bergling Aviči davao milione dolara u humanitarne svrhe

Foto: Instagram/avicii

Davao je milione dolara humanitarnim organizacijama!

Tek kad sam počeo da zarađujem ogroman novac, shvatio sam da mi ne treba.

Smrt švedskog DJ-a Avičija već danima intrigira ceo svet. Curi sve više detalja o životu popularnog muzičara, koji je, po svemu sudeći, oduzeo sebi život na odmoru u Omanu. Aviči je bio jedna od najvećih DJ zvezda na svetu, a poslednjih godina je bio na turnejama.

Iako fizički potpuno iscrpljen, bolestan i zavisan od alkohola, Aviči do 2016. nije uzimao pauzu. Za jedan nastup zaradio bi po trista hiljada dolara, a njegovo se bogatstvo do 28. godine života nagomilalo na iznos od 60 miliona dolara.

Za vreme njegovog života većinom se pisalo o njegovim nastupima i zavisnosti od alkohola, ali Aviči je bio više od DJ zvezde.

Aviči je bio veliki humanitarac

U medije su procureli do sada nepoznati podaci o humanosti DJ Avičija i otkriveno je da je Šveđanin u humanitarne svrhe davao milione dolara.

Samo je američkoj organizaciji Feeding America jednom prilikom donirao milion dolara i nikada se time nije pohvalio. Umesto njega, to je uradila portparolka organizacije i potvrdila da im je Aviči 2012. godine velikodušno dao milion dolara.

Švedskoj humanitarnoj organiziciji Radiohjälpen 2013. godine dao je više od milion eura.

Tek kad sam počeo da zarađujem ogroman novac, shvatio sam da mi ne treba. Kad zarađujete toliko novca koji vam ne treba, jedino ispravno i ljudski je dati ga ljudima kojima je potreban – rekao je jednom prilikom Aviči.

Izvor: espreso.rs
Foto: avicii/Instagram

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.