KADA SAM POČEO DA ZARAĐUJEM NOVAC SHVATIO SAM DA MI NE TREBA: Tim Bergling Aviči davao milione dolara u humanitarne svrhe

Davao je milione dolara humanitarnim organizacijama!

- Tek kad sam počeo da zarađujem ogroman novac, shvatio sam da mi ne treba.

Smrt švedskog DJ-a Avičija već danima intrigira ceo svet. Curi sve više detalja o životu popularnog muzičara, koji je, po svemu sudeći, oduzeo sebi život na odmoru u Omanu. Aviči je bio jedna od najvećih DJ zvezda na svetu, a poslednjih godina je bio na turnejama.

Iako fizički potpuno iscrpljen, bolestan i zavisan od alkohola, Aviči do 2016. nije uzimao pauzu. Za jedan nastup zaradio bi po trista hiljada dolara, a njegovo se bogatstvo do 28. godine života nagomilalo na iznos od 60 miliona dolara.

Za vreme njegovog života većinom se pisalo o njegovim nastupima i zavisnosti od alkohola, ali Aviči je bio više od DJ zvezde.

Aviči je bio veliki humanitarac

U medije su procureli do sada nepoznati podaci o humanosti DJ Avičija i otkriveno je da je Šveđanin u humanitarne svrhe davao milione dolara.

Samo je američkoj organizaciji Feeding America jednom prilikom donirao milion dolara i nikada se time nije pohvalio. Umesto njega, to je uradila portparolka organizacije i potvrdila da im je Aviči 2012. godine velikodušno dao milion dolara.

Švedskoj humanitarnoj organiziciji Radiohjälpen 2013. godine dao je više od milion eura.

- Tek kad sam počeo da zarađujem ogroman novac, shvatio sam da mi ne treba. Kad zarađujete toliko novca koji vam ne treba, jedino ispravno i ljudski je dati ga ljudima kojima je potreban - rekao je jednom prilikom Aviči.

Izvor: espreso.rs
Foto: avicii/Instagram

Pogledajte još