Bolitijeri: Srbija ima dosta talenata

BEOGRAD, 6. maja 2010. (Beta) - Jedan od najpoznatijih svetskih teniskih trenera Nik Bolitijeri rekao je u Beogradu da Srbija ima dosta talentovanih igrača, koji bi mogli da dođu do svetskog vrha, ali da na njihovom razvoju mora mnogo da se radi.

"Verujem da rezultati govore više od reči... Važno je da ne stanete, kada imate takve igrače morate da budete sigurni da ćete nastaviti da podižete i one mlađe. Srbija je zemlja sa dosta talenata, uvek imate novih koji će doći na vrh", izjavio je Bolitijeri tokom posete sportskom centru "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu.

Vlasnik najpoznatije teniske akademije na svetu ocenio je da je Otvoreno prvenstvo Srbije organizovano na visokom nivou.

"Počastvovan sam što sam gost porodice Đoković. Došao sam da posmatram i da osetim ovaj ambijent i da vidim šta je napravljeno. Novak je bio veoma uzbuđen što je vratio nešto sportu. Nadamo se da ćemo i narednih godina da dolazimo u Beograd i da pomoažemo vašoj deci", naveo je Bolitijeri.

Poslednji srpski teniser sa kojim je Bolitijeri radio je 18-godišnji Filip Krajinović.

"Volim Filipa, podseća me na Agasija i nikada ne znate šta će da uradi. Njemu je potrebno iskustvo, da zna kako se takmiči i kako se dobijaju mečevi. Njegova budućnost zavisi i od toga kako će mentalno biti spreman da igra protiv velikih igrača", kazao je američki trener.

Bolitijeri je dodao i da bi bio počastvovan da Novak Đoković poseti njegovu akademiju na Floridi.

Otac Novaka Đokovića, Srđan kazao je da organizatori turnira u Beogradu planiraju da ozvaniče saradnju sa akademijom Nika Bolitijerija.

"On je stvorio više od 20 'top ten' igrača. Dosao je na poziv Novaka i porodice. Sa njegovom akademijom planiramo da napravimo saradnju u budućnosti. Ovo je samo pola od onoga što pravimo na Dorćolu, pa se dogovaramo da ovo bude istureno odeljenje akademije. On će dovoditi trenere u Beograd, a mi ćemo decu slati tamo", kazao je Đoković.

Bolitijeri je obećao da će posetiti turnir u Beogradu i sledeće godine. Poznati trener sutra će održati javni čas tenisa sa decom iz Beograda i čitave Srbije. 

Pogledajte još