PREPORUKA NEDELJE: Stefan Cvijović Cvija - serija, film, restoran, vino, koncert

Zahvaljujući svojoj muzici, do sada je obišao mnogo evropskih, američkih, australijskih gradova gde ga je čekala armija vernih obožavalaca. Sportom se bavi od osme godine, a završio je Akademiju umetnosti, smer dizajn zvuka. Obožava filmove i serije, a svojim fanovima ovih dana užurbano priprema novi singl. Vodi se devizom da ne treba ništa unapred planirati, već se prepustiti srcu da te vodi.

Za naše čitaoce predlaže svoj omiljeni film i seriju, pošto se uglavnom hrani po restoranima, odabrao je svoj omiljeni, a iako nije neki ljubitelj vina, predložio je ono u kojem uživa, kao i koncert koji mu je ostao u posebnom sećanju.

Foto: Promo

SERIJA

- Veliki sam obožavalac serija. Trenutno sam hipnotisan Walking Dead-om, kod nas poznata pod nazivom “Živi mrtvaci” koji i dalje traje. Zasnovana na nizu istoimenih stripova, radnja serije "Živi mrtvaci" vrti se oko male grupe ljudi koji žive u apokaliptičnom svetu kojim dominiraju zombiji. Radnja prve sezone odvija se u gradu Atlanta (država Džeordžija), dok se radnja između druge i četvrte sezone događa u okolnim područjima severnog dela iste države. Preživeli se konstantno nalaze u potrazi za sigurnim skloništem dok ih gotovo svakodnevno napadaju živi mrtvaci (zombiji), a čiji je ugriz za ljude smrtonosan. Pomenuo bih i "Game of Thrones", a na mom spisku su još i "Lost", "Breaking Bad"... Pohvalio bih naše serije "Ubice mog oca", kao i "Senke nad Balkanom" koje upravo gledam.

Foto: Promo

FILM

- To je tema o kojoj bismo mogli da pričamo satima. Izdvojio bih stariju domaću kinematografiju. Ako bih morao da izdvojim favorita eto nešto novije "Limitless" (“Bez ograničenja”). Edi je siromašni pisac iz Njujorka koji na početku filma ima kreativnu blokadu sa započinjanjem svoje najnovije knjige. Devojka raskida sa njim i zivot mu se polako raspada. Slučajno sreće druga iz prošlosti koji mu nudi NZT, revolucionarni lek tj. dizajniranu drogu koji mu omogućava da iskoristi potpuno kapacitet mozga. Edi se seća svega sto je ikada pogledao, pročitao ili čuo, može da nauči bilo koji strani jezik u toku jednoga dana. Edi uspeva da zaradi milione, napiše svoju knjigu za jedno veče. Njegov napredak primeti i milioner Karlo (De Niro) i poziva ga u svoju kompaniju da mu pomogne oko udruživanja dve korporacije. Ali Edijev napredak postaje sumnjiv i drugima koji žele da se pokopaju NZT-a i život mu postaje ugrožen. Kada zalihe „stimulansa“ počinju da nestaju shvata posledice uzimanja, počinje da beži od misterioznih pratilaca, policijske istrage i uličnog gangstera.

Foto: Promo

VINO

- Iako nisam neki ljubitelj vina, uvek rado popijem čašu Muskat Otonel. Kvalitetno belo poluslatko vino sa zaštićenim geografskim poreklom. Ovo vino je proizvedeno od domaćeg grožđa, u uslovima kontrolisane fermentacije na 18 stepeni Celzijusa. Muskat Otonel u sebi nosi snagu i svežinu posebnog područja, što mu daje izuzetno prijatnu aromu - intenzivnog cvetnog i voćnog karaktera.

Foto: Promo

RESTORAN

- Hranim se u restoranima, izvdojiću nekoliko razlitičih odličnih mesta: W Sushi, Cveće zla, Blok Caffe, Fabrika dobrog ukusa, ali prednost dajem restoranu Voulez-Vous zbog odlične kuhinje. Smešten na Neimaru, Voulez-Vous na prvi pogled osvojio me je otvorenim prostorom u kome bašta i unutrašnji deo čine jedinstvenu celinu, otvorenu i prozračnu sa puno svetlosti. Uz odličnu kuhinju i vrlo povoljne cene čine da sam redovan posetilac restorana.

http://www.voulez-vous.rs/sr/

Foto: Promo

KONCERT

- Koncert Calvina Harrisa u Las Vegasu. Međutim, još uvek pamtim koncert Bijelog Dugmeta na Hipodromu. To mi je omiljena grupa, jedan veliki žal imam što nisam rođen u vreme kada su oni harali po Jugi.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Promo

Pogledajte još