Marat Safin u Beogradu

Najzanimljivi teniser svih vremena Marat Safin, stigao je na Serbia Open i u beogradski noćni život. Jer, život nije samo tenis, čak ni kad si u tome najbolji!

Bio je prvi na svetu, pobeđivao najbolje igrače - Pita Samprasa i Rodžera Federera, u žaru borbe polomio najviše reketa. Tatarin poreklom, u srcu i na terenu, igrač koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim, u svojoj profesiji predstavljao je Rusiju.

Marat je krajem prošle godine odlučio da prestane da se takmiči, a u Beograd je došao da podrži Serbia open i kao prijatelj Novaka i porodice Đoković. Ovo nije njegov prvi dolazak u glavni grad Srbije.

Oni koji vole tenis, znaju ko je Marat, jer neko ko je sa takvom strašću igrao, ulazi u legendu.

Nije bio "mister proper", kada je počinjao da trenira nije ni hteo da bude teniser, već fudbaler. Neki bi rekli, šta bi tek bilo da je hteo...

Marat se ne pita šta bi bilo kad bi bilo i smatra da kroz život treba ići otvorenih očiju: "Tenis je samo deo života?! Nije li podrugljivo da ti se ceo život sastoji od odlaska u krevet u deset i ustajanja u osam ujutru uz razmišljanje šta ćeš jesti za doručak jer je potrebno da izdržiš trening. Život je isuviše kratak da bi upali u zamku i stajali tamo", govorio je još dok je igrao.

A evo šta za njega kažu najbolji:


Iako više nije profesionalni teniser, Marat za sobom još ima armiju obožavalaca koji se nadaju da će možda promeniti odluku i na terenu polomiti makar još jedan reket. Tome se nada naročito ženska publika jer mnoge pripadnice nežnijeg pola za njega kažu da je "lep kao greh".

U svakom slučaju bilo ga je lepo gledati na terenu svih prethodnih godina.

J.K.

Pogledajte još