PRVI MAJ U BEOGRADU: Popunjeni skoro svi kapaciteti, najviše posetilaca sa prostora bivše Jugoslavije

- Zvanični podaci o tome koliko je ljudi posetilo Beograd za Prvi maj biće objavljeni krajem maja, a prema evidenciji Turističke organizacije Beograda u prestoničkim hotelima gotovo da nema mesta - rekao je on za Tanjug.

On kaže da je zanimljivo da će praznik rada u Beogradu provesti i turisti iz zemalja koje takođe slave taj praznik, a među njima je i Kina.

- Od udruženja turističkih agencija smo dobili podatak da nam u jednoj grupi dolazi oko 500 Kineza. Naravno, to se ne odnosi na pojedinačna putovanja jer oni u proteklih godinu, dve dana sve češće putuju pojedinačno. Takođe, računamo na veliki broj domaćih i gostiju iz regiona - rekao je Popović.

On je naveo da je Beograd destinacija za kratke odmore od tri, četiri dana i dodao da najviše posetilaca ima tokom novogodišnjih i božićnih praznika, ali i tokom letnjih meseci.

- Ulazimo u sezonu kada imamo značajno više gostiju, a to je maj, jun, deo jula, kraj avgusta, septembar, a nekad to bude i oktobar - naveo je Popović.

Beograd je prošle godine od turizma zaradio oko 750 miliona evra, istakao je i izrazio očekivanje da će srpska prestonica vrlo brzo, ako ne ove onda sledeće godine, zaraditi milion evra od turizma.

Popović je rekao da poseta nekoj destinaciji najviše zavisi od ponude, atraktivnosti i značaja događaja i promocije.

- Promocija ima značajan udeo u tome koliko će vam gostiju doći. Mi smo zaista bili vrlo uporni i to jedan od razloga zbog kojih imamo ovako dobre rezultate - zaključio je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još