Đoković u četvrtfinalu turnira u Beogradu

BEOGRAD, 7. maja 2010. (Beta) - Teniser Srbije Novak Đoković izjavio je da je srećan što je pobedom u dva seta uspeo da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Srbije.

Đoković je pobedio Italijana Fabija Fanjinija sa 2:0 (6:4, 6:4).

"On je periodično igrao dobro. Meni je prvi meč na ovom turniru i nisam očekivao maksimum od sebe. Srećan sam što sam uspeo da pobedim u dva seta", rekao je Đoković novinarima posle plasmana u četvrtfinale.

Prema njegovim rečima, raspored na turniru je prilično iscrpljujuć.

"Trebalo bi da odigrate turnire na maksimalnom nivou. Svaki meč je odgovornost. Uvek postoje nedelje kada se ne osećate fizički i psihički kako biste želeli, ali je bitno da odigrate maksimalno", rekao je Đoković.

U narednom meču najbolji teniser Srbije i drugi na ATP listi sastaće se sa Filipom Krajinovićem.

"Drago mi je da su dva srpska predstavnika u četvrtfinalu, drago mi je zbog Krajinovića. Dečko je vrlo talentovan i pokazuje kvalitet jednog igrača. Ne izgleda kao da ima dve pobede na ATP turniru, što je vrlina. Igrao je kao da ima dugogodisnje iskustvo i psihološku stabilnost, što nije osobina nekoga ko ima 17, 18 godina", rekao je Đoković.

On je dodao da mu je drago što je na turnir došao Nik Bolitijeri, koji je jedan od počasnih gostiju.

"Drago mi je što je došao jedan takav trener, koji je u istoriji tenisa. Vrlo je angažovan i zainteresovan je za mlade talente. Cilj je da pruži bolje uslove srpskim tenisrima. a Srbija moze mnogo da ponudi", rekao je Đoković.

Prema njegovim rečima, Rus Marat Safin koji je promoter turnira je "veliko ime tenisa i jedan od najinteresantnijih igrača.

"Hvala mu što je došao. On ima veliku harizmu, obelezio je tenisku istoriju. Imati njega za promotera naseg turnira je zadovoljstvo", rekao je Đoković.

On je ocenio da je veoma mala verovatnoća da će Švajcarac Rodžer Federer učestvovati na Serbia openu.

"Imamo vrlo nezgodnu nedelju koja se nalazi između dva velika turnira. On je ove godine odlučio da igra na Estorilu. Za velika imena je potreban veći budžet...trudićemo se u budućnosti, videćemo", rekao je Đoković.

Pogledajte još